ΟΦΝ Ιωνίας και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Α1 Χάντμπολ Γυναικών, καθώς η ομάδα της Νέας Ιωνίας επικράτησε με το εντυπωσιακό 37-27 της Αναγέννησης Άρτας στον δεύτερο ημιτελικό. Η περσινή πρωταθλήτρια εξασφάλισε την πρόκριση με 2-0 νίκες και ετοιμάζεται για έναν ακόμα τελικό απέναντι στον “δικέφαλο” του Βορρά.
Η ομάδα του Γούσιου έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, ξεφεύγοντας με 0-3 και 4-10, ενώ μέχρι το ημίχρονο είχε ήδη “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση (11-20). Στην επανάληψη, η Αναγέννηση προσπάθησε να μειώσει, αλλά η Νέα Ιωνία κράτησε τον απόλυτο έλεγχο, με την Νταβίντοβιτς (6 γκολ) και τις Άγκοβιτς – Στουγιαννίδου (από 4) να οδηγούν επιθετικά την ομάδα τους στη μεγάλη νίκη.
Για την Αναγέννηση, η Μάστακα (8 γκολ) πάλεψε, αλλά οι γηπεδούχες δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον ρυθμό της Νέας Ιωνίας. Η ομάδα της Άρτας έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια, αλλά δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της αντιπάλου της.
Ο τελικός της Α1 Χάντμπολ Γυναικών θα είναι πλέον υπόθεση των δύο μεγάλων δυνάμεων της κατηγορίας, με τη Νέα Ιωνία να στοχεύει στο back-to-back και τον ΠΑΟΚ να επιδιώκει να επιστρέψει στην κορυφή.
Final Four
Πρώτοι Αγώνες
Νέα Ιωνία – Αναγέννηση Άρτας 30-27
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 27-22
Δεύτεροι Αγώνες
Σάββατο 29/3
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 18-22
Κυριακή 30/3
Αναγέννηση Άρτας – Νέα Ιωνία 27-37