Μετά από μια πορεία γεμάτη πάθος, αποφασιστικότητα και εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η Κηφισιά είναι και επίσημα πρωταθλήτρια του 2ου Ομίλου της Super League 2, εξασφαλίζοντας την ιστορική άνοδό της στη Super League! Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο έκανε αυτό που έπρεπε στον «τελικό» με την Ηλιούπολη στο κατάμεστο Ζηρίνειο και με το 2-0 σφράγισε την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ήταν μια γιορτή από νωρίς στο Ζηρίνειο. Οι φίλοι της Κηφισιάς γέμισαν το γήπεδο, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, έτοιμοι να σπρώξουν την ομάδα τους προς το πολυπόθητο τρόπαιο. Και οι παίκτες του Λέτο δεν τους απογοήτευσαν. Μπήκαν με αποφασιστικότητα, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.
Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό ο Παναγιώτης Τζίμας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Ηλιούπολης και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό, εκτός από το προβάδισμα, έδινε και ουσιαστικά την άνοδο στην Κηφισιά, αφού με νίκη εξασφάλιζε τον τίτλο, αφήνοντας πίσω κάθε πιθανότητα… δράματος στην τελευταία στροφή.
Η Κηφισιά συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Βιγιαφάνιες και ο Πόμπο πρωταγωνίστησαν σε αρκετές φάσεις, ενώ ο Κυριόπουλος απείλησε αρκετές φορές πριν τελικά σφραγίσει τη νίκη στο 50’ με ένα εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ που έγραψε το 2-0 και έβαλε… τίτλους τέλους στον αγώνα.
Από την άλλη πλευρά, η Ηλιούπολη του Θωμά Γράφα, παρότι βαθμολογικά αδιάφορη, προσπάθησε να χαλάσει τη γιορτή των γηπεδούχων. Δημιούργησε 2-3 καλές στιγμές, κυρίως με τον Πατάπη και τον Μαϊδανό, όμως ο Ξενόπουλος και η αμυντική λειτουργία της Κηφισιάς κράτησαν το μηδέν με σχετική άνεση.
Ο κόσμος της Κηφισιάς ξέσπασε σε πανηγυρισμούς με το σφύριγμα της λήξης. Αγκαλιές, δάκρυα, συνθήματα και τραγούδια πλημμύρισαν το Ζηρίνειο. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο επιστρέφει εκεί που της αξίζει, στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, και μάλιστα με το «σπαθί» της.
Η άνοδος αυτή δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε μέσα από προγραμματισμό, επενδύσεις, αγωνιστική συνέπεια και ένα ρόστερ που ξεχείλιζε ποιότητα. Ο Τζίμας, ο Κυριόπουλος, ο Σιμόν, ο Βιγιαφάνιες, ο Μποτία, ο Ξενόπουλος και τόσοι άλλοι αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχίας. Και φυσικά, ο άνθρωπος που καθοδήγησε αυτό το σύνολο στην κορυφή, ο Σεμπάστιαν Λέτο, αξίζει τεράστιο μερίδιο αυτής της επιτυχίας.
Η Κηφισιά βαδίζει πλέον σε νέα μονοπάτια, έτοιμη να εκπροσωπήσει επάξια τα Βόρεια Προάστια στη μεγάλη κατηγορία. Μαζί με την επίσης πρωταθλήτρια του 1ου Ομίλου, ΑΕΛ, ανεβαίνει στη Super League, αφήνοντας υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό μέλλον.
Συγχαρητήρια Κηφισιά! Το όνειρο έγινε πραγματικότητα!
Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Και ήταν μόνο η αρχή…
Συνθέσεις
Κηφισιά (Σεμπαστιάν Λέτο) : Ξενόπουλος, Σιμόν, Σιλά (55′ Παυλάκης), Μποτία, Πόμπο (81′ Μιούλερ), Βιγιαφάνες, Κυριόπουλος (81′ Νεκούλ), Ντάις, Τζίμας (55′ Παντελίδης), Μάναλης, Ούγκο Σόουζα (62′ Σπίνος)
Ηλιούπολη (Θωμάς Γράφας) : Ντόκιτς, Φουρλάνος, Πατάπης, Θωμαΐδης, Λεσάι (70′ Καλαμβόκης), Αλεξόπουλος (78′ Χάιδος), Μαυριάς, Νεοφυτίδης, Μαϊδανός (78′ Μάνος), Καρανίκας, Κρέτσι (55′ Μούντριχας)
ΑΓ | Ν | Ι | Η | ΓΥ | ΓΚ | +/- | Β | ||
1 | Κηφισιά | 8 | 6 | 2 | 0 | 9 | 0 | 9 | 43 |
2 | Καλαμάτα | 8 | 6 | 1 | 1 | 14 | 4 | 10 | 41 |
3 | Πανιώνιος | 8 | 4 | 1 | 3 | 12 | 6 | 6 | 30 |
4 | Αιγάλεω | 8 | 1 | 0 | 7 | 3 | 14 | -11 | 15 |
5 | ΠΑΕ Ηλιούπολη | 8 | 1 | 0 | 7 | 2 | 16 | -14 | 13 |