Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Και επίσημα εποχή Αντσελότι στην Εθνική Βραζιλίας

Ο Κάρλο Αντσελότι θα αποτελέσει τον νέο προπονητή της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας (CBF). Ο Ιταλός τεχνικός θα αναλάβει καθήκοντα στις 26 Μαΐου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 65χρονος αποχωρεί από τους «μερένχες» ως ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία του συλλόγου, έχοντας κατακτήσει συνολικά 15 τρόπαια σε δύο θητείες, μεταξύ των οποίων και το περσινό νταμπλ σε Champions League και La Liga. Ωστόσο, η ήττα στο τελευταίο «El Clasico» και η πιθανότητα να κλείσει η χρονιά χωρίς τίτλο οδήγησαν στην πρόωρη λήξη της συνεργασίας του με τους Μαδριλένους, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του έληγε το 2026.

Η CBF χαρακτήρισε τον Αντσελότι «θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου» και σημείωσε πως η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από ξένο προπονητή αποτελεί «σημαντικό σταθμό» στην ιστορία της. Παράλληλα, ευχαρίστησε δημόσια τον Φλορεντίνο Πέρεθ για τη συνεργασία στην αποδέσμευσή του. Μια νέα εποχή αρχίζει για τη «Σελεσάο».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected