Η Μονακό είναι στον τελικό της EuroLeague, και μαζί της συνεχίζεται μια ξεχωριστή… παράδοση με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη.
Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που πλέον κάθεται στον πάγκο, απέδειξε πως η αύρα του στα Final Four παραμένει το ίδιο ισχυρή. Στον πρώτο του ημιτελικό ως προπονητής, έφτασε ξανά στη νίκη – όπως ακριβώς συνέβαινε και όταν αγωνιζόταν με τα παπούτσια του παίκτη.
Ο Σπανούλης δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα σε ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είτε ως παίκτης είτε –πλέον– ως προπονητής. Το 2009 κατέκτησε την κορυφή της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο, ενώ το ίδιο έκανε το 2012 και το 2013 με τον Ολυμπιακό. Εμφανίστηκε ξανά σε τελικό το 2015 και το 2017 με τα «ερυθρόλευκα», χωρίς όμως να φτάσει στην κατάκτηση.
Τώρα, στην πρώτη του συμμετοχή ως κόουτς, οδηγεί τη Μονακό στον τελικό, γράφοντας ακόμα ένα κεφάλαιο σε μια καριέρα που μοιάζει να… μην ξέρει τι σημαίνει ήττα στους ημιτελικούς.