Ο Χρήστος Αλεξίου έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση της Ίντερ στον τελικό της Primavera. Ο νεαρός Έλληνας στόπερ, φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ήταν εκείνος που ισοφάρισε το ματς με τη Σασουόλο και το έστειλε στα πέναλτι, εκεί όπου οι «νερατζούρι» είχαν απόλυτη ευστοχία και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.
Η Ίντερ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 18ο λεπτό με γκολ του Μίντα, όμως στο 53′ ήρθε η απάντηση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, η μπάλα σηκώθηκε στην περιοχή και ο Αλεξίου βγήκε νικητής στη μάχη του αέρα, πιάνοντας δυνατή κεφαλιά και γράφοντας το 1-1.
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι παίκτες της Ίντερ ήταν αλάνθαστοι (5/5), την ώρα που η Σασουόλο αστόχησε στην τέταρτη εκτέλεση. Έτσι, η ομάδα του Αλεξίου πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Πέμπτης (30/05, 21:30) απέναντι στη Φιορεντίνα, με στόχο να φτάσει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος Νέων.
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐯𝐞𝐫𝐚, 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫 𝐢𝐧 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐞⚫️🔵
Battendo il Sassuolo ai calci di rigore dopo l’1-1 nei 90 minuti, l’ #Inter stacca il pass per la finale‼️
I nerazzurri affronteranno la Fiorentina🟣#Primavera #Sportitalia pic.twitter.com/lkMoOH279j
— Sportitalia (@tvdellosport) May 27, 2025
*photo : inter.it