Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Διαιτησία

ΕΠΣ Ημαθίας : Οι διαιτητές που σφύριξαν στη Β Ερασιτεχνική και οι συμμετοχές τους

Σε κάθε πρωτάθλημα, πίσω από τα γκολ, τις νίκες και τις συγκινήσεις, υπάρχει μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων που σπανίως απολαμβάνει τη δόξα αλλά έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων: οι διαιτητές. Στη Β’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας τη σεζόν 2024/2025, συνολικά 21 διαιτητές και 40 βοηθοί (οι οκτώ έπαιξαν και διαιτητές) έδωσαν το δικό τους στίγμα σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε με σασπένς και υψηλό ανταγωνισμό.

Πρώτος σε αριθμό διαιτησιών ήταν ο Αλέξανδρος Γκόγκας, με 18 παρουσίες. Μάλιστα, «σφύριξε» από 4 φορές τους αγώνες των Νικομήδειας, Μαρίνας, Ριζωμάτων και της Ακαδημίας Βέροιας, γεγονός που δείχνει τη σταθερή εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι υπεύθυνοι ορισμών. Ακολούθησε ο έμπειρος Γιώργος Μελτζανίδης με 16 ματς και έντονη παρουσία στα παιχνίδια των Λευκαδίων (5 αγώνες), ενώ άλλες 16 εμφανίσεις μέτρησαν οι Γιώργος Μπαλτζής (με 4 φορές στις αναμετρήσεις Ραχιάς και Μελίκης) και Θανάσης Νησελίτης, που είχε τα περισσότερα παιχνίδια στα ματς της Λυκογιάννης, με 5 παρουσίες.

Ιδιαίτερη ήταν και η στατιστική του Μελτζανίδη, καθώς ήταν ο διαιτητής με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες μέσα στη σεζόν – έξι συνολικά. Ακολουθούν πέντε διαιτητές με τρεις αποβολές έκαστος, ανάμεσά τους οι Νησελίτης, Μαυρίδης και Γκαλαΐτσης. Από δύο κόκκινες έδειξαν μεταξύ άλλων οι Αλέξανδρος Γκόγκας και Ασβεστάρας, ενώ υπήρξαν και διαιτητές με λιγοστές συμμετοχές αλλά σημαντική επιρροή, όπως ο Αντώνης Τραούδας που σε μόλις τρία ματς έβγαλε δύο κόκκινες.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως σε δύο αναμετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν διαιτητές από γειτονικές Ενώσεις – την ΕΠΣ Κοζάνης και την ΕΠΣ Πιερίας – κάτι που συμβαίνει σπάνια στην κατηγορία αλλά επιβεβαιώνει την ανάγκη ενίσχυσης όταν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αυξάνονται.

Στο ίδιο απαιτητικό τέμπο κινήθηκαν και οι βοηθοί διαιτητών, με τον Γιάννη Ευθυμιάδη και τον Θεοφάνη Τσίτση να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 24 ματς. Ο πρώτος «συνόδευσε» κυρίως παιχνίδια της Νικομήδειας (7 φορές), ενώ ο δεύτερος αποτέλεσε σταθερή παρουσία στους αγώνες του Παλαιοχωρίου με 11 συμμετοχές. Πολύ κοντά τους και ο Γιάννης Λούρης με 22 ματς και 7 παρουσίες στα Ριζώματα, δείχνοντας πως και στους βοηθούς υπάρχει συνέχεια και εξειδίκευση ανά ομάδα.

Ο Σιλουανός Σαββίδης (19 παιχνίδια με 6 ματς της Μαρίνας) και ο Αργύρης Χαλατζιούκας (επίσης 19 παιχνίδια με 5 στον Ολυμπιακό Νάουσας) συνέβαλαν σημαντικά στο να διατηρηθεί η αγωνιστική ισορροπία σε κρίσιμους αγώνες.

Από εκεί και πέρα, δεκάδες άλλοι βοηθοί με λιγότερες συμμετοχές ενίσχυσαν τη συνολική εικόνα του φετινού πρωταθλήματος, όπως την καταγράφει το sportsup.gr

Αν και οι διαιτητές σπάνια γίνονται πρωταγωνιστές, το έργο τους είναι θεμέλιο κάθε αγωνιστικής προσπάθειας. Η παρουσία τους στη Β’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας ήταν – και φέτος – αντάξια των προσδοκιών, με πολλούς νέους αλλά και έμπειρους ρέφερι να κρατούν ψηλά τον πήχη.

Διαιτητές (21) :

  1. Αλέξανδρος Γκόγκας, 18 παιχνίδια, Νικομήδεια-Μαρίνα-Ριζώματα-Ακαδημία Βέροιας από 4 ματς
  2. Γιώργος Μελτζανίδης, 16 παιχνίδια, Λευκάδια 5 ματς
  3. Γιώργος Μπαλτζής, 16 παιχνίδια, Ραχιά-Μελίκη από 4 ματς
  4. Θανάσης Νησελίτης, 16 παιχνίδια, Λυκογιάννη 5 ματς
  5. Γρηγόρης Παζαρτζικλής, 15 παιχνίδια, Ολυμπιακός-ΑΕΠ από 4 ματς

Ακολουθούν τρεις (3) διαιτητές από 12 ματς (Βαγγέλης Ασβεστάρας, Θωμάς Μαυρίδης, Απόστολος Μπογιατζόγλου), δύο (2) από 10 (Δήμος Γκαλαΐτσης και Λάμπρος Παπαργυρίου) και ακολουθούν 11 διαιτητές από οκτώ (8) έως ένα (1) ματς.

Ο Γιώργος Μελτζανίδης έδειξε τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στη σεζόν (6), πέντε διαιτητές έβγαλαν τρεις φορές την κόκκινη από το τσεπάκι (Θανάσης Νησελίτης, Θωμάς Μαυρίδης, Δήμος Γκαλαΐτσης, Λουκάς Ρηγόπουλος και Αντώνης Νατσιούρας), δύο κόκκινες έδειξαν οι Αλέξανδρος Γκόγκας, Βαγγέλης Ασβεστάρας, Γρηγόρης Γαβράς, Κώστας Μητρόπουλος και Αντώνης Τραούδας (στα τρία ματς που έπαιξε) και από μία αποβολή υπέδειξαν οι Γρηγόρης Παζαρτζικλής και Απόστολος Μπογιατζόγλου.

Βοηθοί (40)

  1. Γιάννης Ευθυμιάδης, 24 παιχνίδια, Νικομήδεια 7 ματς
  2. Θεοφάνης Τσίτσης, 24 παιχνίδια, Παλαιοχώρι 11 ματς
  3. Γιάννης Λούρης, 22 παιχνίδια, Ριζώματα 7 ματς
  4. Σιλουανός Σαββίδης, 19 παιχνίδια, Μαρίνα 6 ματς
  5. Αργύρης Χαλατζιούκας, 19 παιχνίδια, Ολυμπιακός 5 ματς

Ακολουθούν δύο (2) διαιτητές από 17 ματς (Κώστας Κουτζημπασόπουλος, Λευτέρης Παυλίδης), ένας με 16 ορισμούς (Δημήτρης Γκόγκας), τέσσερις με 14 ματς (Βαγγέλης Αργυρίου, Κώστας Μουρατίδης, Παναγιώτης Πιπερίδης και Στέλιος Ποζιάδης), ένας με 13 (Τάσος Ζαχαριάδης) και ακολουθούν 27 διαιτητές από 11 έως ένα (1) παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι σε δύο παιχνίδια ορίστηκαν διαιτητές από όμορο νομό και συγκεκριμένα από ΕΠΣ Κοζάνης και ΕΠΣ Πιερίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected