Κατηγορίες
Διάφορα

Επίθεση και ξυλοδαρμός 19χρονου στη Χαλκίδα με αφορμή ένα «like»

Σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στη Χαλκίδα, στην περιοχή Κουρέντι, με θύμα έναν 19χρονο και δράστη έναν 18χρονο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του EviaThema, ο 18χρονος κανόνισε συνάντηση με τον 19χρονο, με τον οποίο δεν διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Ο 19χρονος μετέβη στο σημείο μαζί με έναν 17χρονο φίλο του.

Κατά τη συνάντηση, ο 18χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει γνώσεις πολεμικών τεχνών, επιτέθηκε στον 19χρονο, χτυπώντας τον επανειλημμένα στο κεφάλι. Αφορμή για την επίθεση στάθηκε ένα «like» που είχε κάνει το θύμα σε φωτογραφία της κοπέλας του δράστη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στην προσπάθειά του να παρέμβει, δέχθηκε χτυπήματα και ο 17χρονος φίλος του θύματος.

Ο 19χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύεται με βαριά κατάγματα και κακώσεις στο κεφάλι.

Για το περιστατικό έχει κατατεθεί μήνυση και ο 18χρονος δράστης αναζητείται από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

«Δεν έστησε ενέδρα, του επιτέθηκαν δύο άτομα κάτω από το σπίτι του» δηλώνει ο δικηγόρος του 18χρονου

Νέα τροπή, που ανατρέπει πλήρως την αρχική εικόνα, παίρνει η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού μεταξύ νεαρών στη Χαλκίδα, που οδήγησε έναν 19χρονο στο Νοσοκομείο με κακώσεις. Ενώ η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για επίθεση του 18χρονου εναντίον του 19χρονου, η πλευρά του φερόμενου ως δράστη διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό το σενάριο και ισχυρίζεται ότι ο εντολέας της ήταν το πραγματικό θύμα της επίθεσης.

Μιλώντας στο eviathema.gr, ο δικηγόρος του 18χρονου, Θοδωρής Παναγιώτου, ξεκαθαρίζει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που έχει παρουσιαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε καμία ενέδρα από τον 18χρονο. Αντιθέτως, ο 19χρονος, μαζί με ένα ακόμη άτομο, μετέβησαν κάτω από το σπίτι του 18χρονου και τον προκάλεσαν να κατέβει.

«Αυτό που λένε ότι έστησε ενέδρα ο 18χρονος δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Οι άλλοι ήταν εκείνοι οι οποίοι […] του ζήτησαν να κατέβει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτου.

«Τον χτυπούσαν δύο στο κεφάλι»

Σύμφωνα με την εκδοχή του 18χρονου, στο σημείο που ακολούθησε η συνάντηση, ξέσπασε συμπλοκή στην οποία ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα. «Εκεί έγινε ένα περιστατικό το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε ότι όταν οι άλλοι είναι 2 και ο άλλος είναι ένας τι μπορεί να γίνει», ανέφερε ο δικηγόρος, υπονοώντας ότι ο εντολέας του βρισκόταν σε μειονεκτική θέση.

Μάλιστα, τόνισε ότι και ο 18χρονος έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι αποδεικνύονται από επίσημα ιατρικά έγγραφα. «Ο 18χρονος αποδεικνύεται και με δημόσια έγγραφα ότι έχει κακώσεις και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση», προσέθεσε ο κ. Παναγιώτης. Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη κάτω από το σπίτι του 18χρονου, κατά τον δικηγόρο, ενισχύει τον ισχυρισμό ότι εκείνος δεν προκάλεσε το επεισόδιο, αλλά οι άλλοι τον αναζήτησαν.

Η αφορμή και η μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η αφορμή, σύμφωνα πάντα με την πλευρά του 18χρονου, δεν ήταν απλώς ένα “like” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο 19χρονος φέρεται να ήταν «γενικότερα ενοχλητικός» τόσο προς τον 18χρονο όσο και προς την κοπέλα του.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η νομική πλευρά του 18χρονου προχωρά σε άμεσες ενέργειες. «Εμείς σήμερα θα υποβάλλουμε μήνυση σε βάρος τους και για την ψευδή καταμήνυση και για βιαιοπραγίες σε βάρος του 18χρονου στα όρια της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς ήταν δύο και τον χτυπούσαν στο κεφάλι», ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιώτης.

Οι επόμενες νομικές κινήσεις

Ο δικηγόρος εξήγησε ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του Εισαγγελέα. Δεδομένου ότι ο 19χρονος νοσηλεύεται, η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ενδέχεται να μην προχωρήσει. Το πιθανότερο σενάριο είναι να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν και οι δύο πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους και να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους.

Η υπόθεση πλέον περιπλέκεται, με δύο αντικρουόμενες αφηγήσεις που καλούνται να διερευνήσουν οι δικαστικές αρχές για να αποδώσουν ευθύνες.

Storyteller:
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected