Η Τότεναμ, κάτοχος του φετινού Europa League, ανακοίνωσε την απόκτηση του Μοχάμεντ Κούντους από τη Γουέστ Χαμ, με τη μεταγραφή να είναι υπό αίρεση χορήγησης άδειας εργασίας.
Ο Γκανέζος διεθνής υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο με τους «Spurs» και θα αγωνίζεται με τη φανέλα με το νούμερο 20.
Ο Κούντους γεννήθηκε στη Νίμα, στα προάστια της Άκκρα (Γκάνα), και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη Strong Tower FC, προτού ενταχθεί στην περίφημη Right to Dream Academy το 2012. Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Ευρώπη και υπέγραψε στη Νόρτζελαντ, όπου πραγματοποίησε 57 συμμετοχές και σημείωσε 14 γκολ, πριν πάρει μεταγραφή στον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2020.
Ο εκρηκτικός και άμεσος επιθετικός άφησε από την αρχή εξαιρετικές εντυπώσεις στην Ολλανδία, με τέσσερις συμμετοχές σε γκολ στα πρώτα τρία του παιχνίδια. Την πρώτη του σεζόν βοήθησε τον Άγιαξ να κατακτήσει τόσο το ολλανδικό πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο. Συνολικά, μέτρησε 87 συμμετοχές με 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη σεζόν 2021/22 πανηγύρισε και δεύτερο τίτλο πρωταθλητή. Την επόμενη χρονιά σημείωσε 18 γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα στο Champions League.
Τον Αύγουστο του 2023, μεταγράφηκε στη Γουέστ Χαμ και έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League τον Σεπτέμβριο ως αλλαγή. Σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο του ματς ως βασικός, στο Europa League. Τον Δεκέμβριο ήταν υποψήφιος για το βραβείο του Παίκτη του Μήνα στην Premier League, κλείνοντας τη χρονιά με 14 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το εκπληκτικό του γκολ απέναντι στη Φράιμπουργκ, στο Europa League, του χάρισε το βραβείο «Γκολ της Χρονιάς» για τη Γουέστ Χαμ και ήταν υποψήφιο και για το βραβείο Puskás της FIFA.
Ο Κούντους αναδείχθηκε «Γκανέζος Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς» τα δύο τελευταία έτη και σε δύο σεζόν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ κατέγραψε 80 συμμετοχές και 19 γκολ.
Σε διεθνές επίπεδο, έχει 42 συμμετοχές και 12 γκολ με την εθνική Γκάνας. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του το 2019 απέναντι στη Νότια Αφρική και συμμετείχε στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, σκοράροντας δύο φορές στη φάση των ομίλων, ενώ έπαιξε και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2023.
Ο Κούντους αποτελεί πλέον μέλος της Τότεναμ και προστίθεται στο ρόστερ της με στόχο να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας τη νέα σεζόν.