Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Uroš Račić στον Άρη (photos)

Σε μια σημαντική προσθήκη για τον άξονα προχώρησε ο Άρης, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Ούρος Ράσιτς με μεταγραφή από τη Σασουόλο. Ο Σέρβος διεθνής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και θα ενισχύσει τους «κιτρινόμαυρους» τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ο 26χρονος μέσος (γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1998) ξεκίνησε από τις ακαδημίες της OFK Βελιγραδίου και στη συνέχεια έκανε το άλμα στον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Σερβίας. Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Βαλένθια, όπου είχε παρουσία σε Primera και Segunda División, ενώ στο ενδιάμεσο δόθηκε δανεικός σε Τενερίφη και Φαμαλικάο. Αργότερα αγωνίστηκε στην Μπράγκα, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια ως ποδοσφαιριστής της Σασουόλο, ενώ την περσινή σεζόν τη μοιράστηκε ανάμεσα στη Γουέστ Μπρομ και ξανά στην Μπράγκα, καταγράφοντας συνολικά 37 συμμετοχές.

Ο Ράσιτς, που έχει ύψος 1,93μ., είναι διεθνής με όλες τις ηλικιακές βαθμίδες της εθνικής Σερβίας και συμμετείχε στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

“Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Uros Racic με μεταγραφή από την ιταλική Sassuolo για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο Uros Racic γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1998 στο Κράλιεβο της Σερβίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο παίζοντας σε τοπικές ακαδημίες παρέα με τον δίδυμο αδερφό του, Bogdan.

Η μετακόμισή του στο Βελιγράδι για να ενταχθεί στην ομάδα U19 της OFK Beograd σήμανε την αρχή της επαγγελματικής του καριέρας, καθώς προάχθηκε γρήγορα στην πρώτη ομάδα, σκοράροντας μάλιστα σ’ ένα παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα πριν κλείσει τα 18 χρόνια ζωής.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2019, πήρε μεταγραφή μαζί με τον αδερφό του για τον Ερυθρό Αστέρα και άμεσα έδειξε όλες τις πτυχές του ταλέντου του. Σε δύο «γεμάτες» σεζόν με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα (45 συμμετοχές, 3 γκολ, 2 ασίστ) πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Σερβίας και το καλοκαίρι του 2018 μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Valencia CF.

Το πρώτο εξάμηνο του Σέρβου μέσου στην Ισπανία ήταν αρκετά δύσκολο και στη μέση της χρονιάς παραχωρήθηκε ως δανεικός στην CD Tenerife της Segunda Division (16 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ).

Την αγωνιστική περίοδο 2019-’20 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Liga Portugal με τη φανέλα της Famalicao (33 συμμετοχές, 3 γκολ, 1 ασίστ) και με την επιστροφή του στην Ισπανία, το καλοκαίρι του 2020, κέρδισε θέση στην πρώτη ομάδα της Valencia CF.

Ακολούθησαν δύο πολύ καλές χρονιές στο «Mestalla» με τον Racic να έχει σημαντικό ρόλο στο ρόστερ της Valencia CF (70 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ), κερδίζοντας την κλήση του στην εθνική ομάδα της Σερβίας για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών.

Τον Σεπτέμβρη του 2022 η SC Braga τον έκανε δικό της ως δανεικό για μια σεζόν και η δεύτερη θητεία του Racic στην Πορτογαλία στέφθηκε με εξίσου μεγάλη επιτυχία (38 συμμετοχές, 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις).

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Sassuolo και οι Ιταλοί τον αγόρασαν τον Αύγουστο του 2023. Μετά από μια «γεμάτη» σεζόν με 22 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ) στη Serie A, η χρονιά που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης, αλλά και γεμάτη ποδόσφαιρο για τον Σέρβο.

Πρώτα ένας εξάμηνος δανεισμός στην αγγλική West Bromwich Albion (22 συμμετοχές, 1 ασίστ) και έπειτα ένας ακόμη εξάμηνος δανεισμός στην SC Braga (15 συμμετοχές, 3 γκολ, 1 ασίστ).

Ο υψηλόσωμος μέσος (1.93) έχει αγωνιστεί σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα με την εθνική Σερβίας και πραγματοποίησε ντεμπούτο με τη μεγάλη ομάδα στις 24 Μαρτίου 2021. Το καλοκαίρι του 2022 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Από σήμερα ο Uros Racic ανήκει στην οικογένεια του ΑΡΗ!”

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ποδόσφαιρο, παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "AI ADNE novibet"

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ποδόσφαιρο, παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "RAČIĆ 10 novibel"

Storyteller:
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected