Σε μια ιδιαίτερα δραστήρια μεταγραφική περίοδο εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι για τον Πανσερραϊκό, που κινείται τόσο σε επίπεδο ενίσχυσης όσο και σε σημαντικές πωλήσεις.
Όπως όλα δείχνουν, ο Λευτέρης Λύρατζης θα φορέσει τη φανέλα των «λιονταριών» τη νέα σεζόν, καθώς ήρθε σε συμφωνία για δανεισμό από τον ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος δεξιός μπακ θα συνεργαστεί ξανά με τον Κριστιάνο Μπάτσι, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο Ιταλός τεχνικός είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει και πέρυσι στην Μποαβίστα, κάτι που δεν είχε ευοδωθεί λόγω περιορισμών. Ο Λύρατζης επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τους προηγούμενους δανεισμούς του σε Βόλο, Αστέρα Τρίπολης και Ναϊμέγκεν, με στόχο να βρει σταθερό χρόνο συμμετοχής. Δεν αποκλείεται, δε, να τον ακολουθήσει και ο Μάριος Τσαούσης.
Παράλληλα, ο Πανσερραϊκός ολοκλήρωσε ακόμη μία επικερδή πώληση, αυτή τη φορά με τον Χουάν Καμίλο Σαλαζάρ. Ο Κολομβιανός εξτρέμ μετακομίζει στην κινεζική Τσανγκτσούν Γιατάι, με την ομάδα των Σερρών να αποκομίζει περίπου 400.000 ευρώ. Ο 28χρονος άφησε θετικό αποτύπωμα με 15 γκολ σε Ιωνικό και Πανσερραϊκό, ενώ η μεταγραφή του ακολουθεί εκείνες των Γκουγκεσασβίλι (ΠΑΟΚ) και Μπετανκόρ (Ολυμπιακός), επιβεβαιώνοντας τη μεταγραφική εξωστρέφεια του συλλόγου.