Κατηγορίες
Basket

Στην Τουρκία συνεχίζει την καριέρα του ο Γιώργος Παπαγιάννης (vid)

Η νέα ομάδα του υψηλόσωμου σέντερ είναι η Αναντολού Εφές, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών. Ο 27χρονος (γεννημένος το 1997) Έλληνας σέντερ έχει ύψος 2,20 μέτρα και αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ/σέντερ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα από τις ακαδημίες του Περιστερίου και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην ίδια ομάδα το 2011-12.

Το 2013-14 αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με το γυμνάσιο Westtown, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, όπου έμεινε για δύο σεζόν. Το 2016 επιλέχθηκε στο NBA Draft από τους Phoenix Suns ως 13ος στο πρώτο γύρο, καθιστώντας τον πιο ψηλά επιλεγμένο Έλληνα στην ιστορία του NBA. Στη συνέχεια, πέρασε από Σακραμέντο Κινγκς και Πόρτλαντ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2018 για να αγωνιστεί ξανά στον Παναθηναϊκό για πέντε χρόνια.

Τη σεζόν 2023-24 φόρεσε τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, κατακτώντας το πρωτάθλημα Τουρκίας και το Κύπελλο, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στη Μονακό για τη σεζόν 2024-25. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και τέσσερα κύπελλα. Στο Euroleague έχει ξεχωρίσει με επιδόσεις σε ριμπάουντ και μπλοκ, ενώ έχει βραβευτεί ως μέλος της καλύτερης δεύτερης πεντάδας.

Αυτή τη σεζόν με τη Μονακό έχει αγωνιστεί σε 29 αγώνες Euroleague, με μέσο όρο 7,3 πόντους και 3,4 ριμπάουντ, ενώ στο πρωτάθλημα Γαλλίας συμμετείχε σε 32 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 5,3 πόντους και 3,4 ριμπάουντ ανά ματς.

Storyteller:
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected