Με δραματικές προκρίσεις, παρατάσεις και πέναλτι ολοκληρώθηκε η 1η προκριματική φάση του Europa League, με οκτώ ομάδες να εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο. Η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να αποκλείσει την Παρτίζαν μέσα στο Βελιγράδι στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, ενώ η Κλουζ ξέσπασε με 3-0 επί της Πάκσι, σφραγίζοντας την πρόκριση. Η Τσέλιε άντεξε στην πίεση της Σαμπάχ και με συνολικό σκορ 6-5 προκρίθηκε έπειτα από παράταση, ενώ η Σέριφ προκρίθηκε παρά την ήττα στο Κόσοβο, χάρη στο ευρύ 4-0 του πρώτου αγώνα.
Δραματικό ήταν και το φινάλε στο Ισραήλ, με τη Λέφσκι να αποκλείει τη Χαποέλ ΜπερΣέβα στα πέναλτι, στέλνοντας τους Ισραηλινούς στην ΑΕΚ ενώ η Λέγκια Βαρσοβίας πέτυχε δεύτερη νίκη επί της Ακτόμπε. Η Χάκεν πήρε σκληρή πρόκριση παρά την ισοπαλία με τη Σπάρτακ Τρνάβα, ενώ η Σαχτάρ με το εντυπωσιακό 6-0 του πρώτου αγώνα πέρασε χωρίς να δεχτεί γκολ στη Φινλανδία.
Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική στον 2ο γύρο. Η Μπράγκα δοκιμάζεται στη Σόφια απέναντι στη Λέφσκι, ενώ η Μπεσίκτας υποδέχεται τη Σαχτάρ σε μια πρόωρη «μονομαχία» ομίλων. Η Άντερλεχτ αντιμετωπίζει τη μαχητική Χάκεν, η Ουτρέχτη ταξιδεύει στη Μολδαβία για τη Σέριφ και η ΑΕΚ Λάρνακας φιλοξενείται από τη Σαμπάχ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις μάχες Λουγκάνο–Κλουζ, Οστράβα–Λέγκια και Μίντιλαντ–Χιμπέρνιαν, με τη δράση να ξεκινά στις 24 Ιουλίου.
Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών της 1ης προκριματικής φάσης:
Πέμπτη 17/7
Τσέλιε (Σλοβενία) – Σαμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 3-3 παρ [3-2]
Παρτίζαν (Σερβία) – ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 2-1, 5-6 πεν [0-1]
Κλουζ (Ρουμανία) – Πάκσι (Ουγγαρία) 3-0 [0-0]
Πριστίνα FC (Κόσοβο) – Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) 2-1 [0-4]
Χαποέλ ΜπερΣέβα (Ισραήλ) – Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 1-1, 1-3 πεν [0-0]
Ιλβς Ταμπέρε (Φινλανδία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-0 [0-6]
Ακτόμπε (Καζακστάν) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 0-1 [0-1]
Χάκεν (Σουηδία) – Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) 2-2 [1-0]
*μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα
Ο 2ος προκριματικός γύρος
Λουγκάνο (Ελβετία) – Κλουζ (Ρουμανία)
Τσέλιε (Σλοβενία) – ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) – Μπράγκα (Πορτογαλία)
Μπάνικ Οστράβα (Τσεχία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο) – Χάκεν (Σουηδία)
Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) – Ουτρέχτη (Ολλανδία)
Μίντιλαντ (Δανία) – Χιμπέρνιαν (Σκωτία)
Μπεσίκτας (Τουρκία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα (31/7).