Ο Απόστολος Χρήστου με την 4η καλύτερη επίδοση και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης με την 11η, προκρίθηκαν στα ημιτελικά των 100μ ύπτιο και θα τους δούμε και πάλι σήμερα (Δευτέρα, 28/7) το απόγευμα να διεκδικούν την πρόκρισή τους στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Σιγκαπούρη.
Μαζί και οι δύο όπως μας έχουν…καλομάθει να κάνουν στα κορυφαία ραντεβού. Όπως ήταν και στο παγκόσμιο στην Ντόχα το 2024 που ο Απόστολος ήτσν 3ος και ο Βαγγέλης 4ος σε μια ιστορική για την Ελλάδα κούρσα.
Οι ημιτελικοί έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 14:18 (ΕΡΤ2). Στη πρώτη σειρά θα κολυμπήσουν πάλι μαζί οι Χρήστου-Κολέσνικοφ-Μάσιουκ. Στις 14:23 θα διεξαχθεί η β’ ημιτελική σειρά με την παρουσία του Μακρυγιάννη.
Την πολύ καλή αρχή έκανε ο Μακρυγιάννης που αγωνίστηκε στην 4η σειρά, γύρισε 6ος σε 25.82 και κατέλαβε την 5η θέση με 53.29, στη 3η του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη σειρά του νίκησε ο Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) με 52.60, που ήταν τελικά η 3η καλύτερη επίδοση.
Με πανελλήνιο ρεκόρ προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200μ ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος (vids)
Τέταρτο πανελλήνιο ρεκόρ από εκπροσώπους μας σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη, το σημείωσε ο Δημήτρης Μάρκος στα 200μ ελεύθερο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος.
Ο 24χρονος πρωταθλητής μας στην 4η συμμετοχή του σε παγκόσμιο, τερμάτισε στην 6η θέση στην 6η προκριματική σειρά με 1:46.28 και βελτίωσε το 1:46.46 που είχε από πέρυσι. Στα 100μ πέρασε 8ος με 51.77. Νίκησε ο περίφημος Ρουμάνος, Νταβίντ Ποποβίτσι με 1:45.43 που ήταν η καλύτερη επίδοση γενικότερα (59 συμμετοχές).
Συνολικά προκρίθηκε ως 11ος στον ημιτελικό.
Για τις 15:07 έχουν προγραμματισθεί οι ημιτελικοί. Ο Μάρκος θα αγωνιστεί στη 2η σειρά στις 15:13.