Για μία ακόμη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχωρεί από το καναδικό μάστερ χωρίς νίκη. O Έλληνας τενίστας γνώρισε τον αποκλεισμό στην πρεμιέρα του στο Τορόντο, από τον Αυστραλό και Νο78 του κόσμου, Κρις Ο’Κόνελ με 6-4, 4-6, 6-2 μετά από 2 ώρες μένοντας εκτός συνέχειας.
O Τσιτσιπάς μπορεί να είχε περισσότερους άσους (10-7), αλλά και 8 περισσότερους winners (30-22), ωστόσο το 58% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας το 61% των πόντων (30/49), τα 36 αβίαστα λάθη, αλλά και η αναποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break (2/6) ήταν παράγοντες που οδήγησαν στην 3η διαδοχική ήττα στο tour. Προηγήθηκαν αυτές στη φάση των “16” του Χάλε, αλλά και στην πρεμιέρα του Wimbledon, όπου εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού.
Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Ο’Κόνελ βρήκε πρώτος break στο 1ο set (4-3), το οποίο ήταν αρκετό για να το κατακτήσει με 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το 2ο set, με τους δύο παίκτες να δείχνουν σχετική συνέπεια πίσω από το service τους, με τον Τσιτσιπά να “χτυπάει” την κατάλληλη στιγμή και με break στο 10o game να κάνει το 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Κατέρρευσε στο 3ο σετ
Στο decider set ο Τσιτσιπάς πήρε μόλις 8 πόντους από το service του, έχοντας μόλις 27% κερδισμένους πίσω από το πρώτο (4/15) και 31% στο δεύτερο (4/13), γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ο’Κόνελ και με τη βοήθεια του Έλληνα τενίστα (έδωσε 2 break με διπλό λάθος) έφτασε σε 3 breaks.
Το πρώτο ήρθε με το “καλημέρα” (1-0), ενώ στη συνέχεια ο Αυστραλός έσβησε αρχικά το τριπλό break-point του Τσιτσιπά (0/40) και αμέσως μετά ένα ακόμη για να φτάσει στο 2-0. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τον Τσιτσιπά, ο οποίος έμεινε πίσω με 2 breaks (4-1), ωστόσο κατάφερε να πάρει πίσω το ένα από τα αυτά μειώνοντας σε 4-2.
Όμως, αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο του game στο φετινό τουρνουά, καθώς ο Ο’Κόνελ κερδίζοντας τους 8 από τους τελευταίους 9 πόντους έκλεισε το ματς με break και hold παίρνοντας μια μεγάλη νίκη, αλλά και την πρόκριση στον 3ο γύρο, εκεί όπου θα παίξει με έναν εκ των Φραντσίσκο Κομεσάνια και Άλεξ ντε Μινόρ.