Κατηγορίες
Basket

Ξεκίνημα με το δεξί στο Eurobasket U20 για την Εθνική μας (photos)

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ U20 (Β Κατηγορία) που διεξάγεται στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας η Εθνική Νέων Γυναικών η οποία επικράτησε με 85-65 της Ελβετίας μετά από πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Αύριο στις 9μ.μ. το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Η Ελλάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα, καθώς είχε ένα άσχημο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε στο παρκέ, βρήκε ρυθμό φτάνοντας σε μια άνετη, αλλά και εξίσου σημαντική νίκη.

Με προβλήματα στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα η Εθνική Νέων Γυναικών από νωρίς βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Η Ελβετία με πίεση στην άμυνα και πόντους από τη γραμμή των 6.75 μ. ξέφυγε στο πρώτο δεκάλεπτο με 13-4 (5’) και 26-6 (7’ 30’’). Με βολές της Παπάζογλου η Ελλάδα μείωσε σε 26-12 με το τέλος του α’ δεκαλέπτου έχοντας ξεκινήσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η Ελλάδα στη συνέχεια ανέκαμψε και σε αυτό βοήθησε η Θεοδώρα Τσινασλανίου η οποία με 7 συνεχόμενους πόντους μείωσε την ψαλίδα στο σκορ (26-19, 12’30’’) με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να τρέχει σερί 13-0.

Η Ελβετία βρήκε σκορ με ένα τρίποντο για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο η Στολίγκα (29-22, 13’30’’) και να έρθει και πάλι η Τσινασλανίδου να μειώσει ακόμη περισσότερο (29-24, 14’).

Οι παίκτριες της Ελένης Καφαντάρη ανέβασαν ξανά τη διαφορά (36-26, 16’15’’), όμως η Ελλάδα πήρε λύσεις από τις Παρασκευοπούλου και Κυριακούδη για φέρει στους 4 πόντους (36-32), τη διαφορά στο ημίχρονο.

Η Κοφινά με τρίποντο έφερε το ματς στον πόντο (36-35, 20’30’’) για να έρθει η Τσινασλανίδου να δώσει το προβάδισμα στην Εθνική (37-36, 21’) για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0. Οι παίκτριες της Φρόσως Δρακάκη είχαν βρει για τα καλά ρυθμό, πήραν τα ηνία και τη Στολίγκα να είναι ασταμάτητη ξέφυγαν με 12 πόντους (53-41, 25’).

Οι Ελληνίδες είχαν βρει για τα καλά ρυθμό τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση κάνοντας το 59-41 (26’45’’). Ένα τρίποντο και ένα καλάθι της Κερασοβίτη έφεραν τη διαφορά στους 22 πόντους (64-42, 28’30’’), ενώ η συμπλήρωση του 30λεπτου βρήκε την Ελλάδα μπροστά με 68-44.

Η Ελλάδα κρατούσε σταθερά το προβάδισμα παρά την προσπάθεια της Ελβετίας που έχει στον πάγκο της την Ελένη Καφαντάρη να πλησιάσει (73-57, 34’45’’). Το τέλος του αγώνα βρήκε την Εθνική Νέων Γυναικών να κερδίζει με 85-65 τον αγώνα και τις παίκτριες της Φρόσως Δρακάκη δικαιολογημένα να πανηγυρίζουν.

Στο άλλο παιχνίδι του Γ’ Ομίλου η Κροατία επικράτησε με 96-34 της Μάλτας.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 36-32, 44-68, 65-85
Ελλάδα (Δρακάκη):Παρασκευοπούλου 8, Στολίγκα 21(3), Κερασοβίτη 12(2), Κυριακούδη 11, Μάντζου 2, Κοφινά 8(2), Τσινασλανίδου 13(1), Σιουμουρέκη, Παντώτη 2, Παπάζογλου 4, Αλιφραγή 2, Ταμπάκου 2.

Δρακάκη: «Αντιδράσαμε με υπομονή και συγκέντρωση»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης η προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών Φρόσω Δρακάκη δήλωσε: «Μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, σφίξαμε την άμυνά μας, παίξαμε σωστά κλέψαμε μπάλες λειτουργήσαμε πιο ομαδικά στην επίθεση και στην ουσία πήραμε ενέργεια από την άμυνα, βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς και πήραμε αυτοπεποίθηση. Κρατάμε το γεγονός ότι ήμασταν πίσω 20 πόντους αντιδράσαμε με υπομονή και συγκέντρωση, ακολουθήσαμε το αμυντικό μας πλάνο που ήταν αυτό που μας έδωσε τη νίκη. Η Κροατία αύριο είναι πιο δύσκολος αντίπαλος, πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του α’δεκαλέπτου».

Γ’ Όμιλος

2 Αυγούστου
Κροατία – Μάλτα 96-34
Ελβετία – Ελλάδα 65-85

Βαθμολογία:
Κροατία 1-0
Ελλάδα 1-0
Ελβετία 0-1
Μαλτα 0-1

3 Αυγούστου
16.00 Μάλτα – Ελβετία
21.00 Ελλάδα – Κροατία

4 Αυγούστου
16.00 Ελλάδα – Μάλτα
18.30 Κροατία – Ελβετία

Storyteller:
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected