Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Στην ΑΕΚ και επίσημα ο Λούκα Γιόβιτς (photos+vid)

H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του διεθνούς Σέρβου επιθετικού Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνιζόταν στη Μίλαν.

Ο Λούκα Γιόβιτς γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1997. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Ερυθρό Αστέρα, από τον οποίον μεταπήδησε στην Μπενφίκα το 2016.

Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια, σημειώνοντας 36 γκολ σε 75 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας 2018-19 και την ίδια σεζόν εκλέχθηκε από τους ποδοσφαιριστές της Bundesliga ως ο καλύτερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος, ενώ ψηφίστηκε στην ενδεκάδα της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Γερμανίας, αλλά και στο Europa League.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "LUKAJOVICPHOTOSTORY LUKA JOVIC PHOTOSTORY ពរេន Stor storxima Ima JOUIĆ 9 EYES ON TROPHIES BORN BORNTOSCORE to SCORE"

Τα επιτεύγματά του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης που δαπάνησε 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει! Με τον μεγάλο ισπανικό σύλλογο είχε συμμετοχή στην κατάκτηση των τίτλων της La Liga το 2019-20 και 2021-22 και στην κατάκτηση του Champions League 2021-22. Είχε μεσολαβήσει ο δανεισμός του στην Άιντραχτ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020-21.

Τη σεζόν 2022-23 ο Λούκα Γιόβιτς αγωνίστηκε στη Φιορεντίνα και πέτυχε 13 γκολ σε 50 επίσημα ματς. Ακολούθησε η διετία 2023-25 στη Μίλαν, με την οποία είχε 47 συμμετοχές και 13 γκολ, ενώ αναδείχθηκε MVP του μήνα για τους «ροσονέρι» τον περασμένο Απρίλιο.

Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Σερβίας, στην οποία έχει 45 ματς και 11 γκολ και έχει συμμετάσχει μαζί της στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022 και στο Euro 2024, όπου πέτυχε ένα γκολ.

Storyteller:
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected