Τη συμφωνία με την αγγλική Νιούκαστλ για τον μονοετή δανεισμό του Έλληνα τερματοφύλακα Οδυσσέα Βλαχοδήμου ανακοίνωσε σήμερα η Σεβίλλη, με τον 31χρονο να γίνεται η τρίτη μεταγραφή του καλοκαιριού.
Ο Βλαχοδήμος, γεννημένος το 1994 στη Στουτγκάρδη αλλά με ελληνική υπηκοότητα, ξεκίνησε την καριέρα του στη Στουτγκάρδη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Bundesliga το 2015. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στον Παναθηναϊκό, πριν μετακομίσει το 2018 στην Μπενφίκα.
Στην πορτογαλική ομάδα έμεινε έξι χρόνια, μετρώντας 225 συμμετοχές, εκ των οποίων 32 στο Champions League και 12 στο Europa League. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας.
Το 2023 υπέγραψε στους Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου έπαιξε σε πέντε ματς, ενώ το καλοκαίρι του 2024 μετακόμισε στη Νιούκαστλ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο EFL Cup.
Σε διεθνές επίπεδο, ο Βλαχοδήμος εκπροσώπησε τη Γερμανία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες μέχρι τα U21, κατακτώντας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21. Από το 2018 έχει επιλέγει την Ελλάδα, για την οποία μετρά 48 συμμετοχές μέχρι σήμερα.
Με την απόκτησή του, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ενισχύει σημαντικά τη θέση κάτω από τα γκολπόστ, αποκτώντας έναν έμπειρο και καταξιωμένο τερματοφύλακα που αναμένεται να προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια στην αμυντική λειτουργία.