Η Χετάφε έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη LaLiga, επικρατώντας 2-0 της Θέλτα στο «Μπαλαΐδος» και στέλνοντας μήνυμα πως φέτος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Η ομάδα του Χοσέ Μπορδαλάς μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε γκολ μόλις στο 47’, όταν ο Αντριάν Λίσο εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ούτσε και με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
🔵 Pour ses débuts en Primera, la nouvelle recrue de Getafe, Adrián Liso, ouvre le score pour les Azulones !#CeltaGetafepic.twitter.com/b7A8lykgYr
— 100% Liga (@FoudeLiga) August 17, 2025
Η Θέλτα προσπάθησε να αντιδράσει με τις μαζεμένες αλλαγές του 57’, όμως δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και πλήρωσε την αμυντική της αδράνεια στο 72’. Αυτή τη φορά ο Ούτσε πήρε τον ρόλο του εκτελεστή και με δυνατό αριστερό σουτ έγραψε το 0-2, «κλειδώνοντας» το τρίποντο για την ομάδα της Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι έμειναν μόνο με απογοήτευση και αρκετές κίτρινες κάρτες, καθώς παρά τις ευκαιρίες τους, έδειξαν ανέτοιμοι στην πρεμιέρα.
71’ | 0-2 | ¡ANOOOOOOOTA THE ROCK, ANOOOOOTA CHRISTANTUS UCHE EL SEGUNDO! 🪨🪨🪨🪨#CeltaGetafe #GolGTFhttps://t.co/C0E1i5cdsl
— Goals ⚽ (@Goals360hub) August 17, 2025
Με αυτό το αποτέλεσμα, η Χετάφε πανηγύρισε ένα σημαντικό διπλό σε δύσκολη έδρα και απέδειξε ότι με τον Μπορδαλάς στον πάγκο θα παραμείνει πιστή στη φιλοσοφία της: σφιχτή άμυνα, γρήγορες αντεπιθέσεις και κυνικό παιχνίδι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Παρασκευή 15/8
Χιρόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-3
Βιγιαρεάλ – Οβιέδο 2-0
Σάββατο 16/8
Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-3
Αλαβές – Λεβάντε 2-1
Βαλένθια – Σοσιεδάδ 1-1
Κυριακή 17/8
Θέλτα – Χετάφε 0-2
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη (20:30)
Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:30)
Δευτέρα 18/8
Έλτσε – Μπέτις (22:00)
Τρίτη 19/8
Ρεάλ Μαδρίτης – Οσασούνα (22:00)