Η Ντόνα Βέκιτς δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια στη Μαρία Σάκκαρη, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 1ο γύρο του Monterrey Open στο Μεξικό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ηττήθηκε με 6-2, 6-3 από την καλή της φίλη και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.
Ήταν μια κακή βραδιά για την 30χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια που δεν μπόρεσε να αντιπαρατάξει κάτι δημιουργικό απέναντι στη σταθερή και αποφασιστική Κροάτισσα.
Με πολύ χαμηλά ποσοστά στο σερβίς, η Σάκκαρη ήταν ευάλωτη στα service games της ενώ εκμεταλλεύτηκε μόνο τις 2 από τις 9 ευκαιρίες που είχε για break στο σερβίς της αντιπάλου της.
Αντίθετα, η Βέκιτς σημείωσε έξι breaks, φτάνοντας στη νίκη σε 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα.
Όπως αναφέρει το Tennis24, μετά το μονόπλευρο 1ο σετ όπου η Βέκιτς έσωσε 6/6 break points και πέτυχε δύο, η Σάκκαρη αντέδρασε στο ξεκίνημα του 2ου και βρισκόταν κοντά στο σκορ, μέχρι τα μέσα του σετ.
Όμως, η Βέκιτς με τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα games, έκανε το 2-3, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για το 2ο γύρο όπου την περίμενε η Ελισέ Μερτένς.
Αυτή ήταν η 7η ήττα της Σάκκαρη, σε σύνολο 11 αγώνων με τη Βέκιτς (7-4).
Bend it like @DonnaVekic ↪️#AbiertoGNPSeguros pic.twitter.com/X5duaT1yDR
— wta (@WTA) August 19, 2025
When @mariasakkari‘s eyes light up in Monterrey 🤩#AbiertoGNPSeguros pic.twitter.com/GBx5Q9gt0d
— wta (@WTA) August 19, 2025