Η Πάφος έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία της, επικρατώντας με 1-2 του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι και βάζοντας γερά θεμέλια για την πρόκριση στη League Phase του Champions League. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο χρειάζεται πλέον να ολοκληρώσει το θαύμα την επόμενη Τρίτη (22:00) μπροστά στο κοινό της, σε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που έχει δώσει ποτέ κυπριακή ομάδα.
Το βράδυ ξεκίνησε με εκρηκτικό τρόπο. Μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο ο Ζοάο Κορέια με απίθανο σουτ άνοιξε το σκορ, αιφνιδιάζοντας τους Σέρβους και στέλνοντας νωρίς μήνυμα πως η Πάφος δεν είχε σκοπό να “λυγίσει” από την καυτή ατμόσφαιρα του “Μαράκανά” (0-1). Οι γηπεδούχοι πίεσαν, βρήκαν γκολ με τον Μπρούνο που σωστά ακυρώθηκε στο 29’, και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Κύπριους μπροστά.
Στο δεύτερο μέρος το ματς πήρε φωτιά. Ο Πέπε στο 52’ με πέναλτι έκανε το 0-2, βάζοντας την Πάφο σε θέση ισχύος. Ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε επίσης με πέναλτι στο 58’ με τον Ντουάρτε, ενώ στο 76’ ο διαιτητής υπέδειξε νέο πέναλτι που τελικά ακύρωσε μετά από VAR review. Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 1-3 που θα τους έδινε ακόμη μεγαλύτερο αέρα πρόκρισης.
Παρά το σπουδαίο διπλό, η πρόκριση παραμένει ανοιχτή. Ο Ερυθρός Αστέρας διαθέτει ποιότητα και εμπειρία, όμως η Πάφος έδειξε ξανά πως είναι ομάδα με σχέδιο και θάρρος.
Συνθέσεις
Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Ματέους, Σέολ, Μιλοσάβλιεβιτς, Βέλκοβιτς, Τίκνιζιαν, Μπάγιο (69’ Κατάι), Έλσνικ, Μπαμπίτσκα (87’ Μίλσον), Ίβανιτς, Ολαγίνκα (33’ Ντουάρτε), Σερίφ Ντιαγέ.
Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Μιχαήλ, Κορέια (73’ Ζάζα), Γκολντάρ, Λουκάσεν, Πηλέας (73’ Λάνγκα), Τάνκοβιτς (18’ Σέμα / 84’ Όρσιτς), Σούνιτς, Πέπε, Μπρούνο, Ντράγκομιρ, Άντερσον (73’ Μπασουαμινά).