Κατηγορίες
Basket

Νίκησε το Λουξεμβούργο η Εθνική Κορασίδων και πάει για την 9η θέση (photos+vid)

Τρίτη συνεχόμενη νίκη (και τέταρτη συνολικά) για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ Κορασίδων (Β κατηγορία) που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επικράτησε σήμερα (28/8) με 83-69 του Λουξεμβούργου. Στον τελευταίο του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί αύριο (29/8) για τις θέσεις 9-10 με αντίπαλο την Ισλανδία (19.30).

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυναμικά και πέρασε σε διψήφια διαφορά στο σκορ με 16-4 μετά από ενέργεια της Τουμπανιάρη (3΄13΄΄). Το Λουξεμβούργο ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει με την Μπασέτζιο 21-16 (7΄33΄΄).

Δεύτερο δεκάλεπτο και μετά από το τρίποντο της Χουσελά η Εθνική προηγήθηκε με +14 και σκορ 41-27 (13΄14΄΄), ενώ αργότερα ήρθε το +21 μετά από όμορφη ενέργεια της Προδρομίδη (54-33, 19΄28΄΄).

Με ένα σερί 9-0 το Λουξεμβούργο επέστρεψε στο ματς μειώνοντας σε 56-46 μετά από το τρίποντο της Μπασέτζιο (24΄16΄΄). Η ελληνική ομάδα έδειξε ψυχραιμία και συγκέντρωση ακόμα και όταν η Άγκοβιτς μείωσε σε 62-55 (28΄32΄΄) και με πέντε συνεχόμενους πόντους της Τουμπανιάρη έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 67-55.

Το Λουξεμβούργο συνέχιζε με πιέζει καταφέρνοντας να μειώσει εκ νέου σε 71-65 (33΄54΄΄). Και πάλι, όμως, η γαλανόλευκη έδειξε χαρακτήρα. Η Βουγιούκα κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ και στη συνέχεια ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 79-67 (35΄50΄΄), «ψαλιδίζοντας» τις όποιες ελπίδες είχε η αντίπαλος. Η ελληνική ομάδα στη συνέχεια είχε να διαχειριστεί το προβάδισμα για να επικρατήσει με το τελικό 83-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 36-54, 55-67, 69-83

Ελλάδα (Καλογερόπουλος): Χουσελά 19(4), Κακαρά, Φουστέρη 5, Μιλητσοπούλου, Προδρομίδη 12, Παπαδάκου, Βουγιούκα 9(1), Σκούμα 2, Ντοκμετζή, Μπεκίρη 13(1), Τουμπανιάρη 23(1), Καβελίδη.

Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του αγώνα από το κανάλι YouΤube της FIBA.

Δηλώσεις

Νεφέλη Γεωργία Σκούμα (αθλήτρια Εθνικής Κορασίδων): «Μπήκαμε συγκεντρωμένες στο ματς, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και πήραμε μια καλή διαφορά στο σκορ. Το Λουξεμβούργο έκανε ένα σερί και μείωσε το προβάδισμα που είχαμε. Με πολύ πίεση πάνω στην μπάλα και σωστές επιλογές στην επίθεση πήραμε ξανά μια διαφορά που μας αντιπροσωπεύει. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για να κατά κατακτήσουμε την 9η θέση».

Μαρία Προδρομίδη (αθλήτρια Εθνικής Κορασίδων): «Μπήκαμε δυνατά όπως έχουμε κάνει στα τελευταία παιχνίδια. Τα “κλειδιά” για τη σημερινή νίκη ήταν το ότι τρέξαμε πολύ σε όλο το γήπεδο και πιέσαμε στην άμυνα. Είχαμε ένα κακό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παραμείναμε συγκεντρωμένες και προσηλωμένες στο στόχο μας και πήραμε τη νίκη. Πλέον πάμε για την 9η θέση, είναι τελευταίο παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα για να κλείσουμε με θετικό αποτέλεσμα».

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων

Πέμπτη 28 Αυγούστου

Ημιτελικά

Τουρκία-Λιθουανία 49-63
Ελβετία-Βουλγαρία 52-60

Αγώνες κατάταξης

Θέσεις 5-8

Ολλανδία-Βοσνία 87-52
Σλοβακία-Πορτογαλία 62-55

Θέσεις 9-12

Ισλανδία-Δανία 62-54
Λουξεμβούργο-Ελλάδα 69-83

Θέσεις 13-16

Σουηδία-Ουκρανία 76-52
Αυστρία-Νορβηγία 58-42

Θέσεις 17-19

Αζερμπαϊτζάν-Σκόπια 68-74

Storyteller:
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected