Ο Πανθρακικός πήρε το ντέρμπι της Θράκης απέναντι στον ΑΟ Ξάνθη, επικρατώντας με 1-0 και κερδίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Γκαργκαλατζίδης έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Καρά Αχμέτ και εκείνος με ψύχραιμο τελείωμα σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα του Πανθρακικού, βάζοντας από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Στη συνέχεια οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο, με τον Κρυεμάδι στο 22΄ και τον Καρά Αχμέτ στο 27΄ να αγγίζουν το δεύτερο τέρμα, αλλά ο Αργυρόπουλος κράτησε την Ξάνθη ζωντανή. Στο 52΄ ο Γκουτσίδης απείλησε με εκτέλεση φάουλ, χωρίς όμως να βρει στόχο, ενώ στο 70΄ ο Γκαργκαλατζίδης έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όταν το δυνατό του χτύπημα σταμάτησε στο δοκάρι.
Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως με μάχες στο κέντρο, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, με τον Πανθρακικό να κρατά ως το φινάλε το πολύτιμο προβάδισμα.
Με το τελικό 1-0, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη πανηγύρισε μια ιστορική νίκη στο «Ελ Θράκικο» και παράλληλα την πρόκριση στον θεσμό.
Συνθέσεις
Πανθρακικός (Περικλής Αμανατίδης): Μαρκετζάνι, Λαρέα, Γιανναράκης, Μουμίν, Καρά Αχμέτ, Παχούμης (60’ Θεολόγου), Γκουτσίδης, Καρά Ιμπραχήμ (84’ Βασίλι), Στοίνοβιτς (60’ Βασιλάκης), Γκαργκαλατζίδης, Κρυεμάδι (79’ Σαραντίδης)
AO Ξάνθη (Άγγελος Χασιώτης): Αργυρόπουλος, Δρόσος (45’ Αποστολίδης), Κατρανίτσας (83’ Παπαδόπουλος), Ράνος, Κουτσούμπας, Τορομανίδης (56’ Βαφειάδης), Μπογιατζόπουλος, Αναγνωστόπουλος (83’ Τανζού), Γκέκας, Ορφανίδης Π., Ορφανίδης Λ.