Η πρεμιέρα της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ζηρίνειο είχε ένταση, φάσεις και τελικά… ισορροπία. Κηφισιά και Αστέρας AKTOR μοιράστηκαν τους βαθμούς μετά το 1-1, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από δύο κομβικές στιγμές εκατέρωθεν.
Ο Αστέρας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 30’, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Καμερουνέζου εξτρέμ, ο Εμμανουηλίδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ξενόπουλου (0-1). Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι λίγο αργότερα απείλησαν ξανά με τον ίδιο παίκτη, ενώ στο 56’ άγγιξαν το 0-2, με το απευθείας φάουλ του Πομόνη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.
Η Κηφισιά από την πλευρά της άργησε να βρει ρυθμό, όμως ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία με τους Εσκιβέλ και Ντίας, ενώ η επιμονή της δικαιώθηκε στο 68’. Ο νεοεισελθών Τεττέι μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Τσιντώτα και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το γκολ αυτό άλλαξε τη ροή του ματς, με την ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο να πιέζει για την ανατροπή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει δεύτερο τέρμα.
Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Αστέρας κράτησε με πειθαρχία την ισοπαλία, ενώ η Κηφισιά έψαξε περισσότερο τη νίκη, δίχως αποτέλεσμα.
Με το τελικό 1-1, αμφότερες οι ομάδες ξεκινούν με έναν βαθμό στη League Phase, αφήνοντας ανοικτή την υπόθεση πρόκριση ενόψει των επόμενων τριών αγώνων. Για την Κηφισιά το θετικό είναι η αντίδραση και η εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ενώ για τον Αστέρα το αποτέλεσμα αφήνει μια αίσθηση χαμένης ευκαιρίας, δεδομένου ότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ και είχε δοκάρι.
Συνθέσεις
Κηφισιά (Σεμπαστιάν Λέτο): Ξενόπουλος, Μποτία, Πέτκοφ, Τζίμας, Έμπο, Ντίας, Εσκιβέλ, Κωνσταντακόπουλος, Μουσιόλικ, Χριστόπουλος, Σμπώκος
Αστέρας AKTOR (Σάββας Παντελίδης) : Τσιντώτας, Ιβάνοφ, Γιαμπλόνσκι, Γιοακίνι, Εμμανουηλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πομόνης, Κέτου, Χαραλάμπογλου, Αλμύρας, Φερνάντεθ
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου
Ηλιούπολη – Βόλος 1-3 (75′ Σαμ / 15′-90+4′ Ασεχνούν, 20′ Θαρθάνα)
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου
Κηφισιά – Αστέρας AKTOR 1-1
Παναιτωλικός – Άρης 0-1
Αιγάλεω – ΑΕΚ (16:00)
Ατρόμητος – Ελλάς Σύρου (16:00)
Μαρκό – ΑΕΛ Novibet (16:00)
ΟΦΗ – Καβάλα (16:00)
Παναθηναϊκός – Athens Kallithea (17:30)
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (17:30)