Η μεγάλη βραδιά της πρεμιέρας της League Phase του Champions League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κύλησε χωρίς το γκολ που όλοι περίμεναν, καθώς ο Ολυμπιακός και η Πάφος έμειναν στο 0-0. Μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως οι Κύπριοι απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται τυχαία στη διοργάνωση και με οργανωμένη άμυνα και έναν εξαιρετικό Νεόφυτο Μιχαήλ απέσπασαν πολύτιμο βαθμό
Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Χοσέ Μεντιλίμπαρ έδειξαν τις προθέσεις τους. Η κατοχή άγγιξε το 70% υπέρ των γηπεδούχων, με τον Ελ Κααμπί, τον Ποντένσε και τον Τσικίνιο να προσπαθούν να διασπάσουν την κυπριακή άμυνα. Η Πάφος όμως, παρά την αποβολή του Μπρούνο Φελίπε από το 25’, παρέμεινε συμπαγής και σε αρκετές περιπτώσεις κατάφερε να απειλήσει με αντεπιθέσεις, κυρίως μέσω του Όρσιτς και του Ζάζα. Στο 10’ ο Ζάζα ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη επέμβαση, δείχνοντας ότι οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο του Ταρέμι και του Μουζακίτη, ο Ολυμπιακός αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεσή του. Σειρά από κεφαλιές του Ιρανού στράικερ και σουτ του Ποντένσε και του Ορτέγκα πέρασαν είτε άουτ είτε βρήκαν απέναντί τους τον Μιχαήλ, που βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο 83’, όταν ο Ελ Κααμπί έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Πάφου μπλόκαρε εντυπωσιακά.
Ακόμη και στις καθυστερήσεις, όταν το Καραϊσκάκης «έβραζε» από τον παλμό του κόσμου, οι προσπάθειες του Ταρέμι δεν είχαν στόχο, με το τελικό 0-0 να σφραγίζει μια αναμέτρηση που άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μία, ο Ολυμπιακός έδειξε πως διαθέτει την ποιότητα για να κυριαρχεί απέναντι σε κάθε αντίπαλο, από την άλλη όμως δεν βρήκε το γκολ που θα του έδινε το πρώτο τρίποντο στη League Phase.
Για την Πάφο, το αποτέλεσμα ισοδυναμεί με θρίαμβο. Ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο είδε την ομάδα του να αντέχει στην πίεση, να αμύνεται με πειθαρχία και να φεύγει από το Φάληρο με έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στη συνέχεια. Η πρώτη παρουσία της κυπριακής ομάδας στη League Phase του Champions League συνοδεύτηκε με ψυχωμένη εμφάνιση και πανηγυρίστηκε δεόντως από τους λίγους αλλά εκδηλωτικούς φίλους της στις εξέδρες.
Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό θα απαιτήσει περισσότερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, καθώς τα περιθώρια λάθους στη διοργάνωση είναι περιορισμένα. Παρά την απογοήτευση του αποτελέσματος, το κοινό χειροκρότησε τους παίκτες στο φινάλε, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τη διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη, η Πάφος έδειξε ότι θα είναι σκληρό καρύδι για οποιονδήποτε αντίπαλο, κερδίζοντας ήδη τον σεβασμό με την αμυντική της συνέπεια.
Το 0-0 του Φαλήρου μπορεί να μη χαροποίησε τους «ερυθρόλευκους», αλλά πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στην ιστορία του Champions League: μια βραδιά γεμάτη ένταση, ρυθμό και ατμόσφαιρα γιορτής, που όμως έμεινε ανολοκλήρωτη χωρίς το γκολ.
Συνθέσεις
Ολυμπιακός (Χοσέ Μεντιλίμπαρ) : Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρόντινεϊ (61′ Κοστίνια), Πιρόλα (76′ Μπιανκόν), Ρέτσος, Ντάνι Γκαρθία (46′ Μουζακίτης), Έσε (75′ Πνευμονίδης), Ποντένσε, Στρεφέτσα (46′ Ταρέμι), Τσικίνιο, Ελ Κααμπί
Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο) : Μιχαήλ, Κορέια (77′ Λάνγκα), Μπρούνο, Νταβίντ Λουίς (34′ λ.τ. Πηλέας), Λούκασεν, Γκολντάρ, Ντράγκομιρ (86′ Άντερσον Σίλβα), Ζάζα (77′ Σεμά), Πέπε, Σούνιτς, Ντιμάτα (33′ Όρσιτς)