Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον Σαρακηνό Βόλου, που στην πρώτη του συμμετοχή σε εθνική κατηγορία πανηγύρισε μια ιστορική νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Μάγγου επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Αλεξάνδρειας στο “Όλγα Βασδέκη”, ανοίγοντας με χαμόγελα το ταξίδι της στη Γ’ Εθνική.
Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να απειλούν ελάχιστα. Η Αλεξάνδρεια είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 6’ με τον Καλάγια, ενώ ο Σαρακηνός απάντησε στο 16’ με τον Μπέκο, χωρίς όμως να βρει στόχο. Έτσι, το πρώτο μέρος κύλησε ισορροπημένα με ελάχιστες συγκινήσεις.
Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 51’ ο Καπλάνι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Αλεξάνδρεια με δέκα παίκτες. Αυτό έδωσε χώρο στους Βολιώτες να πιέσουν περισσότερο, με τον Μάριο Μωραϊτάκη (53’) και τον Παπαδημητρίου (73’) να δοκιμάζουν την τύχη τους με μακρινά σουτ. Παράλληλα, η Αλεξάνδρεια δεν έπαψε να ψάχνει το γκολ και έφτασε μια ανάσα στο 75’, όταν ο Σούκιας έχασε σπουδαία ευκαιρία.
Η λύση για τον Σαρακηνό ήρθε στο 83’. Ο Τσιανάκας εκτέλεσε φάουλ και ο Χάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου, γράφοντας το 1-0 που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι κράτησαν με ψυχραιμία το προβάδισμα και σφράγισαν μια σπουδαία νίκη που θα μείνει αξέχαστη στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Σαρακηνός δείχνει έτοιμος να παλέψει στη νέα κατηγορία, ενώ η Αλεξάνδρεια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, έδειξε πως διαθέτει δυνατότητες και μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Συνθέσεις
Σαρακηνός (Γιάννης Μάγγος) : Μισιρλής, Ράπτης (62′ Μπουραζάς), Δημόπουλος, Γαργάλας, Μίσας, Τσιανάκας, Θεοχάρης, Λομπάρντι (62′ Γκκλαβίνης), Μπέκος (46′ Χατζηπουργάνης), Χάνος, Παπαδημητρίου
ΑΕ Αλεξάνδρειας (Λεωνίδας Μπίλης) : Τόλιος, Πιπιλιάρης, Τάνγκου, Κυριακίδης, Καπλάνι, Λιόλιος (74′ Μπάτσι), Αβραμόπουλος, Σωτηράκης (53′ Ζεϊμπέκης), Βασιλείου (46′ Σούκιας), Καλάγια (74′ Μωραϊτάκης Δ.), Κωτσιόπουλος (43′ Μωραϊτάκης Μ.)