Basket

«Διπλό» στη Γαλλία και μόνος στην κορυφή ο Αθηναϊκός (photos)

Ο Αθηναϊκός πέρασε από τη Γαλλία με 75-69 έναντι της Σαρνέ και βρίσκεται μόνος του στην κορυφή του EuroCup Γυναικών με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Ισπανία και ηττήθηκε με 99-57 από τη Βαλένθια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα Γυναικών, μετρώντας πλέον ρεκόρ 1-3 σε τέσσερις αγώνες στη διοργάνωση.

Μετά το αρχικό 8-3 των γηπεδούχων, οι παίκτριες της Καλτσίδου αντέδρασαν με σερί 0-7 και, κάπως έτσι, πήραν κεφάλι στο σκορ με 17-21 στην πρώτη περίοδο. Η ελληνική ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τέλος του ημιχρόνου είχε καταφέρει να πάρει διψήφια διαφορά υπέρ της, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +12 (34-46).

Ο Αθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και ανέβασε τον πήχη του σκορ στο +17 (42-59 στο 28′), με τη γαλλική ομάδα εκείνη τη στιγμή να αντιδρά και να μειώνει με αρκετές λύσεις για το 53-61 της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχες έφτασαν στην ολική επαναφορά και ισοφάρισαν με τρίποντο της Ντραμ για το 67-67 στο 37ο λεπτό, όμως η Παρκς και η Πρινς «ξεκόλλησαν» την ελληνική ομάδα, που έφτασε στη νίκη με 69-75.

 

Δεκάλεπτα: 17-21, 34-46, 53-61, 69-75

Σαρνέ (Λεΐτ): Μαγιό, Κολά 4, Νταραμί 4, Σεβοζεόν 12 (4), Νταλστρά 2, Τόμας 19, Τουρέ 7 (1), Σαρμπριέ 6 (1), Ντραμ 15 (2)

Αθηναϊκός (Καλτσίδου): Ράτζα, Κις 10, Τσινέκε, Ουίντερμπερν 8 (1), Παυλοπούλου 10 (2), Μπορκόφσκα 4, Λούκα, Μπερτς 9, Πρινς 17 (3), Παρκς 12 (1), Χρίστοβα 5 (1)

Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected