Διώξεις για κακουργήματα για την αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε χθες (06.11.2025) το βράδυ στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια ασκήθηκε στους δύο εμπλεκόμενους άνδρες: Στον θύτη που επιτέθηκε με όπλο και πυροβόλησε και στο θύμα που… αμύνθηκε!
Ένας 21χρονος ήρθε αντιμέτωπος με 45χρονο ληστή που δεν δίστασε προηγουμένως να πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα, και, κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε, ο δεύτερος τραυματίστηκε από σφαίρα του ιδίου του, του όπλου.
Ωστόσο, οι δικαστικές Αρχές κατηγορούν τον 20χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τόσο ο 45χρονος όσο και ο 21χρονος θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή Βέροιας κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία σε σχέση με την αιματηρή ληστεία.
Επιπλέον, ο 45χρονος, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Βέροιας, διώκεται επιπλέον για ληστεία και παράνομη οπλοφορία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο 45χρονος στάθμευσε αρχικά το αυτοκίνητό του κοντά στο όχημα όπου βρίσκονταν ο 21χρονος και μία 20χρονη.
Κρατώντας την καραμπίνα πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου του νεαρού ζευγαριού χωρίς να τους τραυματίσει και έπειτα τούς άρπαξε τα κινητά τηλέφωνα και 8 ευρώ.
Η συνέχεια του ρεπορτάζ στο Pronews













