Κατηγορίες
Αθλήματα

United Cup: Ο Τσιτσιπάς σφράγισε τη νίκη για την Ελλάδα (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε πίσω του το “μουδιασμένο” ξεκίνημα και στη συνέχεια παίζοντας εξαιρετικό τένις νίκησε τον Σιντάρο Μοτσιζούκι και σφράγισε τη νίκη για την Ελλάδα κόντρα στην Ιαπωνία με 2-0 στην πρεμιέρα του United Cup.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 6-4 του Νο99 του κόσμου και σε συνδυασμό με τη μεγάλη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη, λίγο νωρίτερα, κόντρα στη Ναόμι Οσάκα, έκαναν το απόλυτο για την ελληνική ομάδα στο ξεκίνημα του τουρνουά, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η επιστροφή του Τσιτσιπά στα κορτ, λόγω του τραυματισμού στη μέση, συνδυάστηκε με νίκη, αλλά και με μια πολύ καλή εμφάνιση μπαίνοντας με το δεξί τη φετινή σεζόν.

Όπως αναφέρει το tennis24, αν και το ματς ξεκινήσει με τον Μοτσιζούκι να προηγείται με 2-0, ο Τσιτσιπάς προσαρμόστηκε στο παιχνίδι του Ιάπωνα, βρήκε ρυθμό και στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο του ματς για να φτάσει στη νίκη.

Ο Ιάπωνας αιφνιδίασε με το ξεκίνημα της αναμέτρησης αρχίζοντας με break και hold, όμως ο Τσιτσιπάς κερδίζοντας τα επόμενα 6 από τα 7 games έκλεισε το σετ με 6-3 κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Με break ξεκίνησε ο Τσιτσιπάς στο 2ο σετ (2-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 3-1, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και με 4 ευκαιρίες για ένα ακόμη break, ωστόσο ο Μοτσιζούκι έσβησε και τα 4 break-points μειώνοντας σε 4-3.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον Ιάπωνα, καθώς ο Τσιτσιπάς κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του και με 6-4 “κλείδωσε” τη νίκη για την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει το παιχνίδι για το διπλό μικτό, το οποίο έχει τεράστια σημασία (όλα θα μετρήσουν σε περίπτωση ισοβαθμίας), με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να αντιμετωπίζουν τη Ναό Χιμπίνο και τον Γιασουτάκε Ουτσιγιάμα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected