Κατηγορίες
Διάφορα

«Έφυγε ο Χρήστος Πολίτης, ο Γιάγκος Δράκος της «Λάμψης»

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (08/01) ο Χρήστος Πολίτης, ο ηθοποιός που καθήλωσε κοινό και κριτικούς με τον ρόλο του «Γιάγκου Δράκου» στη δημοφιλή σειρά «Λάμψη».

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1965), ο Πολίτης ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο το 1966 και συνέχισε μέχρι το 1998, συμμετέχοντας σε πάνω από 45 παραστάσεις, ανάμεσά τους αρχαία δράματα όπως οι «Χοηφόροι» και η «Αντιγόνη». Ήταν ιδρυτικό μέλος του Απλού Θεάτρου, φέρνοντας νέες παραστάσεις και διεθνές ρεπερτόριο σε ελληνικά κοινά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε από το 1968 έως το 1974, ενώ κέρδισε βραβείο Β’ Αντρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Το κορίτσι του 17». Στην τηλεόραση, μετά από διάφορες συμμετοχές, καθιερώθηκε με τον ρόλο του «Γιάγκου Δράκου», που ερμήνευσε για 14 χρόνια.

Ο Χρήστος Πολίτης υπήρξε επίσης δάσκαλος δραματικής σχολής, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ηθοποιός, ενώ είχε και σύντομη ενασχόληση με την πολιτική. Η πλούσια καλλιτεχνική του διαδρομή αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τηλεοπτικό κοινό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected