Την απόκτηση του Άλεν Λούτα ανακοίνωσε η Αναγέννηση Άρτας. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός, ύψους 1,86 μ., ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στην Αλβανία με τα Τίρανα και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Τομόρι Μπεράτ, με την οποία κατέγραψε 17 συμμετοχές τη σεζόν 2023/24. Στις αρχές του 2025 ανήκε στην ΠΑΕ Καλαμάτα, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της Ρόδου στη Γ Εθνική.
Η ανακοίνωση :
“Η Αναγέννηση Άρτας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Alen Luta, έναν ταλαντούχο και δυναμικό κεντρικό αμυντικό, που έρχεται να ενισχύσει σημαντικά την αμυντική μας γραμμή.
Ο Alen Luta είναι 21 ετών και ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά του φυσικά προσόντα, με ύψος 1,86μ. και εξαιρετική παρουσία στο ψηλό παιχνίδι. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Αλβανία, φορώντας τη φανέλα της KF Tirana, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Tomori Berat, με την οποία κατέγραψε 17 συμμετοχές τη σεζόν 2023/24.
Στις αρχές του 2025 πραγματοποίησε το επόμενο βήμα της καριέρας του με τη μεταγραφή του στην ΠΑΕ Καλαμάτα, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΣ Ρόδου, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και έντονη φιλοδοξία, ο Alen εντάσσεται στο δυναμικό της Αναγέννησης Άρτας, με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των φετινών μας στόχων.
Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Αναγέννησης και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τα ασπρόμαυρα!”











