Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League: Ανατροπές για Λιλ και Φερεντσβάρος, πρόκριση-θρίλερ για Παναθηναϊκό (vid)

Μεγάλες ανατροπές και δυνατές μάχες περιλάμβαναν τα πρώτα επαναληπτικά των play off του UEFA Europa League, με τη Λιλ και τη Φερεντσβάρος να κλέβουν την παράσταση.

Στο Βελιγράδι, η Λιλ ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και με το 0-2 (Ζιρού 4’, Νγκόι 99’) πήρε σπουδαία πρόκριση στην παράταση, «παγώνοντας» τη σερβική έδρα. Αντίστοιχη υπέρβαση και για τη Φερεντσβάρος, που μετά την ήττα 2-1 στη Βουλγαρία επικράτησε 2-0 της Λουντογκόρετς και ανέτρεψε τα δεδομένα.

Στην Τσεχία, ο Παναθηναϊκός απέσπασε 1-1 από τη Βικτόρια Πλζεν και προκρίθηκε στα πέναλτι (4-3), ενώ η Στουτγκάρδη, παρά την ήττα 0-1 από τη Σέλτικ, «καρπώθηκε» το 4-1 του πρώτου αγώνα.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τα βραδινά παιχνίδια, που θα συμπληρώσουν το παζλ των «16». Ήδη τα πιθανά ζευγάρια προμηνύουν δυνατές διασταυρώσεις, με ελληνικό ενδιαφέρον και υψηλό βαθμό δυσκολίας για όσους συνεχίζουν στο θεσμό.

Τα αποτελέσματα στους επαναληπτικών των play off :

Βικτόρα Πλζεν – Παναθηναϊκός  1-1, 3-4 πεν (62′ Σπάτσιλ / 9′ Τεττέη) [2-2]
Ερυθρός Αστέρας – Λιλ  0-2 (4′ Ζιρού, 99′ Νγκόι)  [1-0]
Φερεντσβάρος – Λουντογκόρετς  2-0 (13′ Κανιτσόφσκι, 30′ Ζακάριασεν)  [1-2] 
Στουτγκάρδη – Σέλτικ  0-1 (1′ ΜακΚάουαν)  [4-1] 
Νότιγχαμ Φόρεστ – Φενέρμπαξε (22.00) [3-0]
Γκενκ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ (22.00) [3-1] 
Θέλτα – ΠΑΟΚ (22.00) [2-1] 
Μπολόνια – Μπραν (22.00) [1-0]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Η φάση των 16

Φερεντσβάρος – Πόρτο ή Μπράγκα
Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ ή Μπέτις
Ντινάμο Ζάγκρεμπ ή Γκενκ – Φράιμπουργκ ή Ρόμα
ΠΑΟΚ ή Θέλτα – Λιόν ή Άστον Βίλα
Στουτγκάρδη – Μπράγκα ή Πόρτο
Φενέρμπαξε ή Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπέτις ή Μίντιλαντ
Μπραν ή Μπολόνια – Ρόμα ή Φράιμπουργκ
Λιλ – Άστον Βίλα ή Λιόν

moserlx-gif-1
error: Protected