Με τέσσερις ακόμη αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Πέμπτης (13/3) στη φάση των «16» του Conference League, με τα περισσότερα ζευγάρια να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει των επαναληπτικών.
Στο Λονδίνο, Κρίσταλ Πάλας και ΑΕΚ Λάρνακας έμειναν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι με ένταση αλλά λίγες μεγάλες φάσεις. Οι Κύπριοι στάθηκαν ανταγωνιστικά απέναντι στους Άγγλους και πήραν ένα αποτέλεσμα που τους επιτρέπει να ελπίζουν στην πρόκριση στη ρεβάνς.
Στην Ιταλία, η Φιορεντίνα πήρε δύσκολη νίκη με 2-1 απέναντι στη Ράκοβ. Οι Πολωνοί προηγήθηκαν στο 60’ με τον Μπρούνες, όμως οι «βιόλα» αντέδρασαν άμεσα, ισοφαρίζοντας δύο λεπτά αργότερα με τον Ντούρ. Το νικητήριο γκολ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γκούντμουντσον ευστόχησε σε πέναλτι, χαρίζοντας σημαντικό προβάδισμα στους Ιταλούς.
Τέλος, χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της Σίγκμα Όλομουτς με τη Μάιντς στην Τσεχία. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφήνοντας την υπόθεση πρόκριση να κριθεί εξ ολοκλήρου στον επαναληπτικό.
Τα αποτελέσματα της φάσης των “16”
Πέμπτη 13/3
Άλκμααρ – Σπάρτα Πράγας 2-1 (29′-87′ Πάροτ / 50′ Βόιτα)
Ριέκα – Στρασμπούργκ 1-2 (76′ Μαϊστόροβιτς / 2′ Πανιτσέλι, 72′ Γκοντό)
Λεχ Πόζναν – Σαχτάρ Ντονιέτσκ 1-3 (70′ Ισάκ / 36′ Μάρλον Γκόμες, 46′ Νέβερτον, 85′ Ιζάκε Σίλβα)
Σάμσουνσπορ – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-3 (21′ Μουαντιλμαντζί / 15′-78′ Αλεμάο, 40′ Άλβαρο Γκαρθία)
Κρίσταλ Πάλας – ΑΕΚ Λάρνακας 0-0
Φιορεντίνα – Ράκοβ 2-1 (62′ Ντούρ, 90+3′ Γκούντμουντσον πεν / 60′ Μπρούνες)
Τσέλιε – ΑΕΚ 0-4 (3′ Βάργκα, 33′ Κοϊτά, 36′ Γκατσίνοβιτς, 49′ Μουκουντί)
Σίγκμα Όλομουτς – Μάιντς 0-0
*Οι επαναληπτικοί διεξάγονται στις 19/3
Προημιτελική Φάση
Λεχ Πόζναν ή Σαχτάρ Ντονιέτσκ – Άλκμααρ ή Σπάρτα Πράγας
Κρίσταλ Πάλας ή ΑΕΚ Λάρνακας – Φιορεντίνα ή Ράκοβ
Σάμσουνσπορ ή Ράγιο Βαγιεκάνο – Τσέλιε ή ΑΕΚ
Σίγκμα Όλομουτς ή Μάιντς – Ριέκα ή Στρασμπούργκ










