Τη δική του περιπέτεια βιώνει Έλληνας καπετάνιος που παραμένει εγκλωβισμένος εδώ και περίπου δέκα ημέρες στα Στενά του Ορμούζ, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για τον Αντώνη Μουντέ από τη Χίο, συγγενή του ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, Ματθαίου Μουντέ, ο οποίος φέτος έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας.
Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «10 Παντού» του Open, περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο «Star Peace», όπου είναι ο μοναδικός Έλληνας ανάμεσα σε 21 ναυτικούς. Όπως ανέφερε, το πλήρωμα ολοκλήρωσε κανονικά την εκφόρτωση σιτηρών που είχαν μεταφερθεί από την Αργεντινή σε λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ, ωστόσο από τότε παραμένουν σε αγκυροβόλιο αναμονής.
Παρά την αβεβαιότητα, ο καπετάνιος τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα με τις προμήθειες, ενώ η ασφάλεια του πληρώματος δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο. Όπως σημείωσε, βασικό ζητούμενο είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας, ενώ ξεκαθάρισε πως το πλήρωμα θα ακολουθήσει τις οδηγίες της εταιρείας σχετικά με τη διέλευση από τα Στενά.









