Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός του UEFA Champions League, με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Άρσεναλ να μένουν στο 1-1 στο «Μετροπολιτάνο», αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.
Η αναμέτρηση είχε ένταση, δυνατές μονομαχίες και αρκετές φάσεις, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν από ένα γκολ, αμφότερα από την άσπρη βούλα. Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που πήρε προβάδισμα λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, εκμεταλλευόμενη το πέναλτι που κέρδισε ο Βίκτορ Γιόκερες μετά από μαρκάρισμα του Ντάβιντ Χάντσκο. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση στο 44’ και νίκησε τον Γιαν Όμπλακ για το 0-1.
Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν τις στιγμές τους στο πρώτο ημίχρονο, με τον Χουλιάν Άλβαρες να απειλεί νωρίς και τον Νταβίντ Ράγια να κρατά όρθια την Άρσεναλ.
Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και πίεσε έντονα για την ισοφάριση. Στο 54’ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο, μετά από χέρι του Μπεν Γουάιτ, με το VAR να επιβεβαιώνει την παράβαση. Ο Άλβαρες ανέλαβε την εκτέλεση στο 56’ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ατλέτικο είχε την πρωτοβουλία. Ο Αντουάν Γκριεζμάν άγγιξε το 2-1 στο 63’, όταν η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι πίεσαν με διαδοχικά κόρνερ και τελικές προσπάθειες.
Η Άρσεναλ απάντησε με φρέσκα πρόσωπα, καθώς πέρασαν στο ματς οι Μπουκάγιο Σάκα, Λεάντρο Τροσάρ και Γκαμπριέλ Ζεσούς, προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
Στο φινάλε, οι δύο ομάδες έδειξαν προσοχή ώστε να μην δεχθούν δεύτερο γκολ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών αφήνουν ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση και στους δύο «μονομάχους». Θυμίζουμε πως στον άλλο ημιτελικό η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 5-4 της Μπάγερν Μονάχου, σε ένα επίσης εντυπωσιακό παιχνίδι.
Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 5 και 6 Μαΐου, με την Άρσεναλ να υποδέχεται την Ατλέτικο και τη Μπάγερν να φιλοξενεί την Παρί.
Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης
Τρίτη 28/4
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4 (24′-56′ Κβαρατσχέλια, 33′ Ζοάο Νέβες, 45+5′-58′ Ντεμπελέ / 17′ Κέιν, 41′ Ολίσε, 65′ Ουπαμεκανό, 68′ Ντίαζ)
Τετάρτη 29/4
Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ 1-1 (56′ Άλβαρες πεν / 44′ Γιόκερες πεν)
Τρίτη 5/5
Άρσεναλ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00)
Τετάρτη 6/5
Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν (22.00)









