Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Μπορντό, καθώς η DNCG, η οικονομική εποπτική αρχή του γαλλικού ποδοσφαίρου, αποφάσισε να αποκλείσει τον ιστορικό σύλλογο από όλες τις εθνικές διοργανώσεις της χώρας.
Η απόφαση ήρθε μετά την αδυναμία των «Γιρονδίνων» να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θεωρούνταν απαραίτητο τόσο για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων της περασμένης σεζόν όσο και για τη βιωσιμότητα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Η Μπορντό, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και λανθασμένες διοικητικές επιλογές που την οδήγησαν μέχρι την τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας, βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από το βρετανικό επενδυτικό fund Sparta Capital.
Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και θα παρουσιαστούν τα απαραίτητα στοιχεία στην επιτροπή εφέσεων της DNCG.
Αν η έφεση απορριφθεί, η Μπορντό κινδυνεύει να αγωνιστεί ακόμη και στη Régionale 1, την έκτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.









