Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, η Αργεντινή επικράτησε με 3-2 του Πράσινο Ακρωτήρι και εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο.
Οι Αργεντινοί μπήκαν ως το ξεκάθαρο φαβορί, όμως οι Αφρικανοί απέδειξαν για ακόμη μία φορά γιατί αποτελούν τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μπουμπίστα όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την «Αλμπισελέστε», αλλά την ανάγκασε να φτάσει μέχρι τα όριά της για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές μεγάλες στιγμές μέχρι το 29ο λεπτό, όταν ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ. Με εξαιρετικό κοντρόλ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μαρτίνες, βγήκε απέναντι από τον Βοζίνια και με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0. Ήταν το έβδομο γκολ του στη διοργάνωση, με τον αρχηγό της Αργεντινής να συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία.
Το Πράσινο Ακρωτήρι δεν πτοήθηκε και στο 59’ βρήκε την απάντηση. Ο Ντερόι Ντουάρτε υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Βοζίνια πραγματοποίησε διαδοχικές σπουδαίες επεμβάσεις απέναντι στον Μέσι και τους συμπαίκτες του, κρατώντας όρθια την ομάδα του μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας.
Η παράταση ξεκίνησε ιδανικά για την Αργεντινή, καθώς μόλις στο 92’ ο Λισάντρο Μαρτίνες έκανε το 2-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ωστόσο, το παραμύθι των Αφρικανών δεν είχε τελειώσει. Στο 103’ ο Γιοβάν Καμπράλ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, στέλνοντας τη μπάλα στο «παραθυράκι» για το 2-2 και προκαλώντας νέο σοκ στους Νοτιοαμερικανούς.
Τελικά, η ποιότητα της Αργεντινής μίλησε ξανά. Στο 111’, έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ, ο Κριστιάν Ρομέρο πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Παρά τις τελευταίες προσπάθειες του Πράσινου Ακρωτηρίου, η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.
Η Αργεντινή συνεχίζει την πορεία της προς τον τίτλο, όμως το Πράσινο Ακρωτήρι αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά, έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου με την ιστορική του παρουσία στη διοργάνωση.
Συνθέσεις
Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι) : Μαρτίνες, Μολίνα (104′ Μοντιέλ), Ρομέρο, Λαουτάρο Μαρτίνες (63′ Άλβαρες), Μεντίνα (86′ λ.τ. Ταλιαφίκο), Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ντε Πολ (84′ Παρέδες), Αλμάδα (63′ Γκονζάλες), Μέσι, Λαουτάρο
Πράσινο Ακρωτήρι (Μπουμπίστα) : Βοζίνια, Μορέιρα, Λόπες, Μπόρχες, Λόπες Καμπράλ, Λενίνι (100′ Ταβάρες), Μέντες (80′ Σεμέντο), Γιοβάν Καμπράλ (80′ Βαρέλα), Ντερόι Ντουάρτε (100′ Σεμέντο), Λαρός Ντουάρτε (67′ Μοντέιρο), Ντα Κόστα (67′ Λιβραμέντο)









