Σύμφωνα με στοιχεία του METEO/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές της περιόδου 2017–2025 προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην Αττική.
Με αφορμή τη φωτιά στην Οινόη, δημοσιεύθηκε ανάλυση που βασίζεται σε δεδομένα του Copernicus και του EFFIS, σύμφωνα με την οποία 13 μεγάλες πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 700.000 στρέμματα. Η έκταση αυτή αντιστοιχεί σχεδόν στο 28% της συνολικής επιφάνειας της ηπειρωτικής Αττικής.
Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η εικόνα για τα δάση, καθώς από τα περίπου 1.230.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων καταστράφηκαν 465.000, δηλαδή το 38% του δασικού πλούτου της περιοχής.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συχνότητα και η ένταση των πυρκαγιών αυξάνονται, γεγονός που απειλεί σοβαρά το φυσικό περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος γύρω από την πρωτεύουσα.










