Κατηγορίες
Γενικά

Γιάννης Μαντζιαρίδης:”Έχω δύο πολύ αξιόλογες προτάσεις”

 Πάντα η κουβέντα με τον Γιάννη Ματζιαρίδη έχει ενδιαφέρον! Ποτέ δεν πλήττεις! Πραγματικά, μέσα σε 1 ώρα είπαμε τόσα πολλά, που νομίζεις ότι καθόσουν ώρες μαζί του. Η κουβέντα, πέρα από την καθιερωμένη ποδοσφαιρική, πήγε ακόμα και στην πολιτική…

“Αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι θα επιστρέψουμε στις αλάνες και θα φτιάχνουμε μόνοι μας ομάδες οι γειτονιές, όπως παλιά…”. Ως μέλλοντας μπαμπάς ο ίδιος (η γυναίκα του Σούλα μπαίνει σιγά σιγά στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της), αγωνιά για το μετά και σίγουρα επιθυμεί να αλλάξει γρήγορα η κατάσταση και οι επόμενες γενιές να στηλώσουν τα πόδια τους για μια καλύτερη ζωή.

  Χαρούμενος και με εμφανή τα σημάδια πλήρους ανάρρωσης, ο Γιάννης μας μίλησε για την καριέρα του μέχρι στιγμής (πλούσια όπως θα δείτε και στο κάτω μέρος του άρθρου), για την περσινή χρονιά στα Λευκάδια, για τον τραυματισμό του που του στέρησε τόσο τη δουλειά του στο μαγαζί που διατηρεί μαζί με τον πατέρα του όσο και τη μισή χρονιά από την ομάδα, για τους συμπαίκτες του αλλά και φυσικά για το μέλλον (η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να μην ανοιχτεί εύκολα, όμως ευτυχώς μας διέψευσε και μας έβγαλε ειδήσεις!)

-Γιάννη καλημέρα, χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά από καιρό. Πως είσαι; Πως νιώθεις τώρα 6 μήνες μετά τον τραυματισμό σου;

-Ματζ: Καλημέρα και σε σένα. Καταρχάς, ευχαριστώ για την πρόσκληση και καλή επιτυχία στο Imathia Sports News. Είμαι πλέον πολύ καλά, βρίσκομαι στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και νιώθω έτοιμος από όλες τις πλευρές να ξαναμπώ στο γήπεδο.

-Σε βλέπω όχι απλά έτοιμο, σίγουρο θα έλεγα!

-Ματζ: Η αλήθεια είναι ότι μου έλειψε το ποδόσφαιρο. Μπαίνω στο γήπεδο, κάνω κάποιες ασκήσεις με τη μπάλα, όμως η αδρεναλίνη των αγώνων και η ψυχολογία είναι τελείως διαφορετική.

-Πριν πάμε στο “ψητό”, πως ήταν αυτή η περίοδος από τον τραυματισμό σου μέχρι τώρα; Είσαι ευχαριστημένος από την εγχείρηση και την αγωγή;

-Ματζ: Πήγαν όλα πολύ καλά, ο γιατρός μου ο κ.Γιαννακοβίτης με βοήθησε πάρα πολύ, ενώ η αγωγή και οι ασκήσεις βοήθησαν ώστε η αποκατάσταση να γίνει ομαλά και όπως πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις.

-Έμεινες αρκετό καιρό εκτός αγώνων και κατά γενική ομολογία η απουσία σου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την περαιτέρω πορεία των Λευκαδίων.

-Ματζ:Ήταν στη μέση της χρονιάς και μάλιστα σε αγώνα Κυπέλλου, με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ μας και να θέλει λίγο χρόνο να τελειώσει το ματς. Ήμουν πολύ άτυχος, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, δεν είναι ο πρώτος τραυματισμός άλλωστε για μένα. Η ομάδα των Λευκαδίων ξεκίνησε πολύ καλά, από την προετοιμασία δείξαμε ότι θα κάνουμε κάτι καλό και όντως στα πρώτα παιχνίδια αυτό φάνηκε.

Στις τάξεις τις ομάδας υπήρχαν καλοί παίκτες, έμπειρο προπονητικό team και όλα έδειχναν ότι αυτό κάπου θα οδηγήσει. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα, όμως πάντα ήμασταν στις πρώτες θέσεις. Μετά έτυχε ο τραυματισμός μου και σίγουρα, αν και δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει, ο προπονητής χάνει έναν βασικό παίκτη και όπως και να το κάνουμε είναι μία απώλεια. Ωστόσο η ομάδα παρέμεινε ψηλά, τα παιδιά αν και δεν ενισχύθηκε η ομάδα, ανταποκριθήκανε πλήρως και συγκυρίες κυρίως επηρέασαν ώστε ο ΠΑΣ να κάνει την υπέρβαση.

-Πως κρίνεις την χρονιά γενικά; Μπορούσε η ομάδα να πάρει την άνοδο;

-Ματζ:Κρίνοντας από τις ομάδες που υπήρχαν στον όμιλο, σίγουρα μπορούσε. Όμως η βασική διαφορά με τους αντιπάλους μας ήταν η πληθώρα του ρόστερ και η ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών σε όλες τις θέσεις. Εμείς ουσιαστικά είχαμε 13-14 παίκτες που βγάλανε τη χρονιά και αν υπολογίσεις τραυματισμούς και κάρτες στην πορεία, θα δεις ότι η 3η θέση που κατετάγη η ομάδα, ήταν άθλος.

-Ποια είναι η εικόνα που έχεις από την ομάδα; Και στο ρωτάω αυτό γιατί η σταδιοδρομία και η παρουσία σου σε υψηλότερο επίπεδο, σου επιτρέπει να κρίνεις και η άποψή σου να έχει βαρύνουσα σημασία.

-Ματζ:Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που υπό προϋποθέσεις μπορούσαν άνετα να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ οι πιο μικροί με την σωστή δουλειά και υπομονή μπορούν να γίνουν πολύ αξιόλογοι παίκτες. Υπήρχαν παιδιά που την “είχαν” τη θέση όπως λέμε και γίναμε πολύ γρήγορα ομάδα και λόγω της εμπειρίας κάποιων παιδιών αλλά και με τη σωστή δουλειά που γινόταν.

-Τι βλέπεις για του χρόνου; Κρίσιμος ο επόμενος μήνας Γιάννη…

-Ματζ: Πραγματικά πολύ κρίσιμος, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για όλο τον κόσμο! Υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι πάρα πολύ ανασφαλή σχετικά με το μέλλον τους και πιστεύω ότι θα συμβιβαστούν έστω και με το πολύ λίγο, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάτι στη ζωή τους. Δύσκολες εποχές και δύσκολες οι αποφάσεις για όλους. Από τη Δευτέρα ξεκινά η περίοδος μεταγραφών και αν ρωτάς εμένα προσωπικά, θα συναντηθώ με τον πρόεδρο των Λευκαδίων, τον κ. Καλαϊτζίδη, όμως η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα μείνω…

-Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στον ορίζοντα;

-Ματζ: Υπάρχουν δύο προτάσεις για την ακρίβεια. Και οι δύο με ενδιαφέρουν, ειδικά η μία είναι και στο στοιχείο μου, πάνω σ’ αυτό που έχω σπουδάσει.

-Ως προπονητής ή ως γυμναστής;

-Ματζ: Έχω πρόταση από την ακαδημία του ΠΑΟΚ Κουλούρας να μπω στο προπονητικό team ως γυμναστής φυσικά, κάτι το οποίο έχω σπουδάσει και το γνωρίζω καλά. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτή η προοπτική, είναι κάτι που το αγαπώ και θα ήθελα να ασχοληθώ με μικρά παιδιά.

-Η άλλη πρόταση;

-Ματζ: Μου έχει γίνει μία πολύ καλή πρόταση από τον πρόεδρο του Αχιλλέα Νεοκάστρου, τον κ.Μπούθα να πάω στην ομάδα. Καταρχάς τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε και με προσέγγισε με πολύ ωραίο τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι την σκέφτομαι πολύ σοβαρά και τις επόμενες μέρες, με πιο καθαρό μυαλό, θα πάρω την απόφασή μου.

Σίγουρα το να βρεθώ ένα σκαλοπάτι παρακάτω, από τη Δ’ Εθνική στην Α1 Ερασιτεχνική, είναι αρνητικό ως στοιχείο από μόνο του, όμως από την κουβέντα που είχα με τον πρόεδρο, δείχνει ότι φέτος έχει βάλει ψηλά τον πήχη και κατάλαβα ότι θέλει να φτιάξει μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Θα δούμε… Όπως είπα, θα συναντηθώ πρώτα με τον κ. Καλαϊτζίδη και μετά υπάρχει χρόνος να τα δούμε όλα.

-Μου επιβεβαιώνεις το ρεπορτάζ Γιάννη για το Νεόκαστρο… Έχεις ακούσει άλλα ονόματα;

-Ματζ: Πολλά ακούγονται αλλά καλό είναι να μην μπούμε σε φημολογίες. Θα φανεί άλλωστε σύντομα αυτό, αφού περνάει ο καιρός τόσο γρήγορα και πρέπει οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

-Είχαν ακουστεί και κάποιες φήμες ότι δέχτηκες πρόταση από το Μακροχώρι. Τι ισχύει τελικά;

-Ματζ: Πρόταση από το Μακροχώρι είχα πέρσι το καλοκαίρι πριν πάω στα Λευκάδια. Φέτος, προς το παρόν, δεν με έχει πλησιάσει κανείς από την ομάδα και ότι ακούγεται είναι καθαρά φήμες. Άλλωστε, απ’ όσο ξέρω, ο πρόεδρος κ. Βούλγαρης δεν έχει πάρει αποφάσεις ακόμα και δεν γνωρίζουμε τι βλέψεις έχει.

-Γιάννη, κλείνοντας πες μου τι πιστεύεις για την ομάδα της Βέροιας με την οποία έχεις αγωνιστεί στο παρελθον.

-Ματζ: Τη Βέροια, βλέποντας και το τι γίνεται στις άλλες ομάδες της Super League, δεν τη φοβάμαι. Ο κ.Αρβανιτίδης και η διοίκηση ξέρουν πολύ καλά, καλύτερα απ’ όλους μας, τι πρέπει να κάνουν και νομίζω ότι οι συγκυρίες τώρα είναι πολύ ευνοικότερες για την ομάδα για να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο. Πιστεύω ότι θα κάνει καλή πορεία και αν οι παίκτες που έρθουν, σε συνεργασία με τον καινούριο προπονητή, δέσουν μεταξύ τους, τότε η Βέροια δεν θα έχει πρόβλημα στην κατηγορία.

-Γιάννη ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη, από δω και πέρα νομίζω ότι θα τα λέμε συνέχεια…

-Ματζ: Και γω ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα, όποτε θέλετε είμαι στη διάθεσή σας. Καλό καλοκαίρι σε όλους.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΤΖΙΑΡΙΔΗ

1999-2000     ΒΕΡΟΙΑ (Γ ΕΘΝΙΚΗ)     30 ΣΥΜΜ

2000-2001    ΒΕΡΟΙΑ (Δ ΕΘΝΙΚΗ)     26 ΣΥΜΜ

2002-2003    ΒΕΡΟΙΑ (Δ ΕΘΝΙΚΗ)    26 ΣΥΜΜ

20032004    ΒΕΡΟΙΑ (Γ ΕΘΝΙΚΗ)        5 ΣΥΜΜ

1/1/2004 – 30/6/2004    Π.Α.Ε ΘΡΑΚΗ (Δ ΕΘΝΙΚΗ)   11 ΣΥΜΜ

2004-2005    Π.Α.Ε ΘΡΑΚΗ (Γ ΕΘΝΙΚΗ)    15 ΣΥΜΜ

2005-2006    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γ ΕΘΝΙΚΗ)    ΔΑΝΕΙΚΟΣ

2005-2006    ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Δ ΕΘΝΙΚΗ)   25 ΣΥΜΜ

-31/1/2006     ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Γ ΕΘΝΙΚΗ)     14 ΣΥΜΜ

1/1/2007         ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Β ΕΘΝΙΚΗ)         17 ΣΥΜΜ

2007-2008   ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Β ΕΘΝΙΚΗ)          2 ΣΥΜΜ

2008-2009   Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Δ ΕΘΝΙΚΗ) 22 ΣΥΜΜ

2009-2010    ΒΕΡΟΙΑ (Γ ΕΘΝΙΚΗ)    24 ΣΥΜΜ

2010-2011      ΛΕΥΚΑΔΙΑ (Δ ΕΘΝΙΚΗ)      30 ΣΥΜΜ

2011-2012      ΛΕΥΚΑΔΙΑ (Δ ΕΘΝΙΚΗ)       12 ΣΥΜΜ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected