Κατηγορίες
Α-Β-Γ Εθνική

Αγρ. Αστ. Αγίας Βαρβάρας – Γυναίκες εν δράσει!

  Κι όμως η Ημαθία έχει και αυτή τη δική της γυναικεία ομάδα στο ποδόσφαιρο! Πριν μερικά χρόνια αυτό θα ακουγόταν τουλάχιστον ουτοπικό, όμως η ιδέα που “έριξε” σε ένα τραπέζι με φίλους ο σημερινός τεχνικός διευθυντής Κώστας Πουλασουχίδης, έγινε πραγματικότητα!

  Τον Μάιο του 2011, σε μια παρέα που βρισκόταν τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού, σε μια συζήτηση περί ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Εκεί “έπεσε” η ιδέα να δημιουργηθεί μια ομάδα στο χωριό. Τις επόμενες μέρες έγιναν επαφές της διοίκησης με την ΕΠΟ σχετικά με το καθεστώς που ισχύει για την ίδρυση μιας γυναικείας ομάδας και σιγά σιγά ήρθε η υλοποίηση της ιδέας αυτής και εγέννετο ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας!

Αμέσως μετά ξεκίνησε η στελέχωση της ομάδας και πρώτο μέλημα ήταν η εύρεση ενός ικανού προπονητή για το τόσο δύσκολο εγχείρημα. Επιλέχτηκε ο Θανάσης Παπαστέργιος, έμπειρος ο ίδιος στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ στη θέση της γυμνάστριας, τοποθετήθηκε η Λαμπρινή Παπαστέργιου.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελούνταν από κοπέλες από σχεδόν όλες τις περιοχές του νομού (Βέροια, Νάουσα, Μακροχώρι, Λυκογιάννη, Λευκάδια, Μαρίνα, φυσικά Βαρβάρες κ.α.), όμως οι περισσότερες με πολύ μικρή εμπειρία και μάλιστα κάποιες δεν είχαν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο!.

Η προετοιμασία ξεκίνησε, με κύριο στόχο την προπόνηση των παικτριών έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τα σημάδια έδειχναν ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, όμως το πείσμα περίσσευε και όλοι στο τμήμα πίστευαν στην πολύ καλή πορεία.

Ο Αγροτικός Αστέρας Αγ. Βαρβάρας θα δώσει το παρθενικό του φιλικό απέναντι στις Πιερίδες Μούσες στο γήπεδο της Κατερίνης στις 21/10/11, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για την έναρξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής στις 6 Νοεμβρίου 2011, έχοντας ήδη στις τάξεις της 18 αθλήτριες με δικαίωμα συμμετοχής.

Τα αποτελέσματα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέρσι :

Τρίκαλα 2011  1-1/3-1

ΠΑΟΚ Κοζάνης  2-0/8-1

Ροδόπη 87  3-1/3-1

Θεσπρωτός  1-3/2-1

Μέντεκας Καλαμαριάς  2-0/0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μέντεκας Καλαμαριάς  24

2. Τρίκαλα 2011  18

3. Αγροτικός Αστέρας  16

4. Θεσπρωτός  12

5. Ροδόπη 87  9

6. ΠΑΟΚ Κοζάνης  4

 Στο επόμενο μέρος θα σας παρουσιάσουμε το ρόστερ της ομάδας, ποιες παίκτριες δεν θα είναι στην ομάδα τη νέα χρονιά και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας μέσα από τα λόγια του νέου προπονητή Λάζαρου Παπαδόπουλου αλλά και της διοίκησης

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected