Κατηγορίες
Super League 1

ΟΦΗ vs SCODA Ξάνθη – Βασικός ο Βασιλακάκης

Στο ύψος του στάθηκε ο ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με μία νεανική ομάδα, την ώρα που η Ξάνθη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ισόπαλο 0-0 του “Γεντί Κουλέ”.

Με έναν αρκετά θετικό τρόπο ξεκίνησαν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις ΟΦΗ και Ξάνθη. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο “Γεντί Κουλέ” με τους γηπεδούχους να αποτελούν το μεγάλο ερωτηματικό. Το τελικό 0-0 κρίνεται απόλυτα δίκαιο για τον μαχητικό και νεανικό ΟΦΗ απέναντι σε μία έμπειρη και περισσότερο ποιοτική Ξάνθη.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Με αυτό το… μότο ξεκίνησε η χρονιά για τον ΟΦΗ. Έχοντας αρκετά προβλήματα το καλοκαίρι που πέρασε χωρίς ενίσχυση και ολοκληρωμένη προετοιμασία, ο Νίκος Αναστόπουλος είχε το δύσκολο έργο να παρουσιάσει μία ανταγωνιστική ομάδα που αποτελείται κατά βάση από ποδοσφαιριστές που πέρυσι αγωνίστηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα και με μηδέν εμπειρία από την πρώτη κατηγορία.

Το πρώτο δείγμα για τους Κρητικούς ήταν απόλυτα θετικό. Η νεανική ομάδα του Αναστόπουλου μπήκε με ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο και στο 6’ ο Ζορμπάς έκανε το σουτ που δεν ανησύχησε τον Βιβιανί. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και έδειξε την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο. Με βασικό μοχλό τον Μαρσελίνιο στο 24’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε τρομερή ενέργεια περνώντας τρεις ποδοσφαιριστές με το πλασέ του να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Η απάντηση από τους γηπεδούχους, ήταν άμεση και στο 31’ ο Κουτσιανικούλης, ύστερα από κόντρα βρέθηκε απέναντι στον Βιβιανί με το πλασέ του να καταλήγει άουτ.

Με τον ρυθμό να είναι γρήγορος στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν περισσότερο κουρασμένες στην επανάληψη. Η Ξάνθη είχε καλύτερη φυσική κατάσταση με αποτέλεσμα να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, η αμυντική παρουσία του ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ καλή και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Θρακιώτες. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ, χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα την ομάδα του Αναστόπουλου.

Έτσι το ισόπαλο 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την Ξάνθη να δείχνει πολύ καλό πρόσωπο και πως έγινε σωστή δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ έδωσε ελπίδα στους φίλους του, καθώς παρά του ότι ήταν ανέτοιμος, έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας και μάλιστα στις περισσότερες βαθμολογίες των εφυμερίδων και site έχει τον μεγαλύτερο βαθμό. Έτρεξε πολύ, κέρδισε πολλές μονομαχίες και είναι φανερό ότι είναι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της SCODA.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης (85′ Μπούρμπος), Ζορμπάς (90′ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (70′ Βιτώρος), Παπάζογλου, Βάντο, Ζαχαράκης, Σόουζα

Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γκλέισον (69′ Φλίσκας), Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (53΄Ονουάτσι), Μάνταλος, Μαρκόφσκι (76′ Αλντιπαρμακόφσκι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected