Κατηγορίες
Super League 1

Γιάννης Χριστόπουλος : “Φαβορί η Βέροια”

Το παιχνίδι με τη Βέροια απασχολεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Γιάννη Χριστόπουλο, με τον τεχνικό του “Άγιαξ της Ηπείρου” να χαρακτηρίζει φαβορί την ομάδα της Ημαθίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Χριστόπουλος αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε για την ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε για υπερβολές ότι ο ΠΑΣ έχει μία τετράδα αγώνων στους οποίους μπορεί να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα.

Αρχικά αναφέρθηκε στο σχήμα με το οποίο παρέταξε την ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό: “Επειδή πολλά ακούστηκαν διάφορα για τον σχηματισμό που χρησιμοποιήσαμε για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, νομίζω ότι ήταν ο κατάλληλος. Είναι ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται στην Ιταλία τα τελευταία εφτά με οκτώ χρόνια κατά κόρον, και ιδιαίτερα τα τελευταία δύο-τρία (αναφέροντας σχετικά παραδείγματα ιταλικών ομάδων που το χρησιμοποίησαν). Είναι ένας σχηματισμός οι τρείς στόπερ ο οποίος χρησιμοποιείται κατά κόρον, ιδιαίτερα στην Ιταλία.

Είμαι ικανοποιημένος πολύ από την αμυντική λειτουργία της ομάδας με το σχήμα αυτό. Δεν λειτουργήσαμε επιθετικά όπως είχαμε δουλέψει και προετοιμαστεί. Δυστυχώς μας έλειψε η συγκέντρωση, η αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε στα τριάντα πρώτα λεπτά του αγώνα να κρατήσουμε λίγο περισσότερο τη μπάλα. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά”

Για τον αγώνα με της Κυριακής με τη Βέροια, τόνισε: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Βέροια είναι μία ομάδα η οποία πραγματοποίησε το καλοκαίρι δεκατέσσερις μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών, από τους οποίους νομίζω οι έντεκα είναι ξένοι με πολύ καλά βιογραφικά. Με πληροφορούν οι συνεργάτες μου ότι τις τελευταίες ημέρες ακούγονται κάποια πράγματα για τετράδα αγώνων, για τέσσερα στα τέσσερα, για μίνιμουμ οκτώ πόντους και κάτι τέτοια. Δεν μπορώ να τα καταλάβω όλα αυτά. Εάν στην επόμενη τετράδα κάνουμε τέσσερα στα τέσσερα, εμείς δεν θα έχουμε στόχο την παραμονή. Θα έχουμε στόχο το πρωτάθλημα και θα κυνηγήσουμε τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν τετράδες αγώνων, δεν υπάρχουν μίνιμουμ, δεν υπάρχουν μάξιμουμ. Εγώ δεν ξέρω το πρόγραμμα πως πάει. Δεν ξέρω μετά τη Βέροια με ποιον παίζουμε. Το φαβορί στην αναμέτρηση της Κυριακής είναι η Βέροια. Η δικιά μας ομάδα το καλοκαίρι είχε περιορισμό μεταγραφών και είχε έναν συγκεκριμένο στόχο, και έχει τον ίδιο στόχο και δεν μπορεί να αλλάξει την 3η αγωνιστική. Ούτε μετά από μία καλή εμφάνιση, ούτε μετά από μία κακή. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε την Κυριακή τον καλύτερο μας εαυτό. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν ένας, να αγωνιστούμε σαν ένας και να νιώθουμε σαν ένας.

Μόνο έτσι θα παλέψουμε να πάρουμε αποτέλεσμα την Κυριακή. Αν πάμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με άνεση, το μόνο που έχουμε να πάρουμε είναι πιθανότατα ένα μεγάλο χαστούκι. Θέλω να υπάρξει σοβαρότητα στην ομάδα μου. Μην προσπαθείτε (οι δημοσιογράφοι) να φορτώσετε αυτά τα παιδιά με άγχος ή με υπερβολές, γιατί μόνο κακό μπορείτε να μας κάνετε”.

Σε ερώτηση πως πήγε η προετοιμασία της ομάδας και αν υπάρχουν προβλήματα, σημείωσε: “Ο Θέμης Τζημόπουλος επανήλθε. Στο κανονικό πρόγραμμα έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Έχουμε κάποια προβλήματα με τον Καρίμ Φέγκρους, από κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο του, και δεν έχει προπονηθεί κανονικά αυτή την βδομάδα. Σίγουρα ο σκοπός μας είναι κάθε Κυριακή να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, και η ετοιμότητα μας είναι η κατάλληλη γι’ αυτή την εποχή πιστεύω, και είμαστε σε καλή κατάσταση”.

Για το αν αυτά που λέγονται και γράφονται για τέσσερα στα τέσσερα, προέρχονται από το γεγονός ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, ο κ. Χριστόπουλος απάντησε: “Εδώ στην Ελλάδα βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικά. Και εύκολα βγάζουμε “θεούς” και “αποδιοπομπαίους τράγους” . Και η Βέροια την πρώτη αγωνιστική έκανε καταπληκτική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, και στο δεύτερο ματς έχασε από τον Πανιώνιο στην έδρα της.

Η κατάσταση δεν είναι εύκολη για καμία ομάδα, και κάθε παιχνίδι θέλει σοβαρότητα, έχει τις ιδιαιτερότητες του και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα . Εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να εξαντλούμε αυτές τις πιθανότητες. Δεν είμαστε φαβορί ούτε για το ΟΥΕΦΑ ούτε για το Τσάμπιονς Λίγκ”.

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι στον πάγκο της Βέροιας κάθεται υπηρεσιακός προπονητής (ο γυμναστής κ. Καρύδας) και αν αυτό είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα: “Τον κ. Καρύδα τον εκτιμώ πολύ. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, στη δεύτερη ομάδα, δούλευε στην πρώτη ομάδα. Τον γνωρίζω και δεν ξέρω αν είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η Βέροια σε δύο εντός έδρας αγώνες έχει δύο ήττες, και ότι την Κυριακή έχει μεγάλη ανάγκη να μας κερδίσει”.

*www.sportioannina.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected