Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – ΑΕ Αλεξάνδρειας 2-0

Ξεκίνημα με ήττα για την ΑΕ Αλεξάνδρειας, στον φετινό μαραθώνιο της Δ’ Εθνικής. Η ομάδα του Τόλη Τερζή πάλεψε στο μέτρο του δυνατού, όμως δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα στη Νεοκαισάρεια.

Η νεοφώτιστη ομάδα της Πιερίας (η Νεοκαισάρεια απέχει 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης) απέδειξε γιατί τη θεωρούν μια σκληροτράχηλη ομάδα και δίκαια συγκαταλέγεται στις ομάδες-ρυθμιστές του πρωταθλήματος. Το Imathia Sports News ήταν εκεί και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ από τον αγώνα.

Το γήπεδο της Νεοκαισάρειας δεν διαθέτει κερκίδες και ο κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει την ομάδα του Αχιλλέα θα πρέπει να αντέχει την…ορθοστασία, ειδάλλως υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πλαστικών καρεκλών, για τους πιο…τυχερούς. Στο σημερινό παιχνίδι βρέθηκαν 100 περίπου θεατές, από τους οποίους και αρκετοί από την Αλεξάνδρεια.

Πριν την έναρξη, η ομάδα του Αχιλλέα, βραβεύτηκε για την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Πιερίας, με τον αρχηγό Νίκο Μπαγγέα (συνέντευξη του οποίου φιλοξενήσαμε στο Imathia Sports News την προηγούμενη εβδομάδα) να παραλαμβάνει το Κύπελλο και τα μετάλλεια των συμπαικτών του.

Στο γήπεδο βρέθηκε για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του γιου του ο παλαίμαχος άσος των Βέροιας, Ολυμπιακού και ΑΕΚ Αλέκος Αλεξανδρής. Εμείς, λίγο πριν την αναχώρηση μας από το γήπεδο τον πλησιάσαμε και μας μίλησε, σε μια μίνι συνέντευξη που θα διαβάσετε σε επόμενη ανάρτηση.

Η ομάδα του Αχιλλέα, με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων και με συνεχές pressing ψηλά και ανελέητο τρέξιμο από τα χαφ, έκλεψε πολλές “μπάλες” στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλές επιθέσεις από πλευράς γηπεδούχων και η άμυνα της Αλεξάνδρειας να δέχεται έντονη πίεση.

Φάσεις και γκολ

8′ Πολύ ωραία ενέργεια του Ευαγγελόπουλου από δεξιά, το σουτ που θα επιχειρήσει θα περάσει λίγο άουτ.

12′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αχιλλέα. Κόρνερ του Λαζαρίδη από αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Μπαγγέα στο σημείο του πέναλτι, μονοκόματο σουτ του Παυλίδη, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κύρου.

18′ ΓΚΟΛ! Ο Κλιάνης από δεξιά θα πασάρει παράλληλα στον Κωτσιαρίδη, ο οποίος ανενόχλητος θα σουτάρει και θα νικήσει τον Κύρου (1-0).

30′ Πρώτη υποψία φάσης για την ΑΕΑ, με τον Τζεβελέκη να πασάρει στον Χαλβατζή, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή, θα περάσει άουτ.

37′ Σύγχυση στα καρέ της Αλεξάνδρειας, μετά από κόντρες η μπάλα θα φτάσει στον Ευαγγελόπουλο,  ο οποίος θα σουτάρει άουτ.

50′ Και πάλι ανεπάλληλες κόντρες στο ύψος της περιοχής, μονοκόμματο σουτ του Ευαγγελόπουλου, θα μπλοκάρει ο Κύρου.

54′ Απευθείας φάουλ του Μπαγγέα, λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

79′ Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Αλεξάνδρειας. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος επιχειρεί τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κώστας Παπαδόπουλος θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και η κεφαλιά που θα πιάσει θα καταλήξει λίγο άουτ.

87′ ΓΚΟΛ! “Ταφόπλακα” στις όποιες ελπίδες είχε η ΑΕΑ για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς, μετά από σέντρα του Λαζαρίδη, ο Νάκας με δυνατό σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Κορέστης από το Σύνδεσμο Λάρισας, με βοηθούς τους Ζάχο και Γρηγοριάδη του ίδιου συνδέσμου.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Παπανικολάου, Μπης, Γελαδάρης (72’ Καπασακαλίδης), Μπαγγέας, Μπαγλαρίδης Παυλίδης, Λαζαρίδης (89’ Θαμνόπουλος), Ευαγγελόπουλος, Κλιάνης (80’ Νάκας), Μπεκιάρης, Κωτσιαρίδης.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Κύρου, Καμπερίδης (46’ Νουσιόπουλος), Αραμπατζής, Κ. Παπαδόπουλος του Ερ., Σίμος, Κεστελίδης, Αραπέλης (60’ Αλεξανδρής), Παπαδημητρίου (78’ Κ. Παπαδόπουλος του Χ.), Τζεβελέκης, Χαλβατζής, Α. Παπαδόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected