Κύπελλο Ελλάδος

Αιγινιακός VS Εργοτέλης – Δημοσιογραφική αποστολή του Imathia Sports News

Το Imathia Sports News βρέθηκε χθες στο γήπεδο του Αιγινιακού και παρακολούθησε από κοντά την μεγάλη πρόκριση της ομάδας των Γιαουτζή, Έξαρχου και Ζούρκου, με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Εκτός του καθιερωμένου ρεπορτάζ, καταγράψαμε λεπτό προς λεπτό τι προηγήθηκε αλλά και τι ακολούθησε του αγώνα, ενώ το υλικό που έχουμε στην κατοχή μας, τόσο οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο, θα το δείτε σε επόμενες αναρτήσεις.

Ο νεοφώτιστος στη Football League 2 (και αγωνιζόμενος πέρσι στο τοπικό πρωτάθλημα) Αιγινιακός, από το πρώτο λεπτό της συνάντησης έδειξε πως θα…πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του και μάλιστα έκλεισε στα καρέ της την ομάδα της Κρήτης, αποδυκνείοντας πως τα…ονόματα δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο.

Ο Σίνισα Γκόγκιτς επέλεξε να ταξιδέψει στην Πιερία χωρίς αρκετούς βασικούς και τελικά το…πλήρωσε. Ο Σάκης Παπαβασιλείου κατόρθωσε να κλείσει καλά τους Ουέλινγκτον και Πλουσή, οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά την επίτευξη του γκολ από τον Πλατάκη, η ομάδα του Αιγινίου είχε τις ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ, όμως η δυστοκία κρατούσε τον Εργοτέλη μέσα στο παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί και ισοφάρισαν πριν βγει το ημίχρονο.

Τελικά, η…δικαιοσύνη αποδόθηκε στο τέλος, έστω και στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι και οι 600 περίπου φίλοι του Αιγινιακού πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τόσο τη νίκη όσο και το…ραντεβού με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική!

Οι Ημαθιώτες

Νίκος Ζούρκος : Ξεκινάμε από τον…επιθετικό πλέον του Αιγινιακού, γιατί αγωνίστηκε βασικός από την αρχή. Ήταν κίνδυνος-θάνατος για την αντίπαλη άμυνα, καθώς η τεχνική του και το “σπάσιμο” της μπάλας που έτσι κι αλλιώς είναι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, τον βοηθάνε πολύ στη συγκεκριμένη θέση που επέλεξε ο προπονητής του να τον χρησιμοποιεί. Στο χθεσινό παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, πίεσε ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ αν έμπαινε το εκπληκτικό σουτ στο 6ο λεπτό, τώρα θα μιλούσαμε για το γκολ της πρώτης φάσης του Κυπέλλου. Στο τέλος ένα πρόβλημα με τη μέση του, τον άφησε εκτός της διαδικασίας των πέναλτι, που τελικά όπως αποδείχθηκε δεν χρειάστηκε η…συνδρομή του.

Κώστας Έξαρχος : Πέρασε αλλαγή στο 72′ στη θέση του Πλατάκη που κουράστηκε. Έπαιξε με πλάτη τους αντίπαλους αμυντικούς και τράβηξε αρκετές φορές και δεύτερο παίκτη πάνω του, ανοίγοντας χώρους στους συμπαίκτες του. Πέτυχε γκολ στο 100′, όμως ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών των γηπεδούχων. Προσπάθησε πολύ και γύρισε αρκετές φορές στα χαφ για να μαρκάρει.

Βασίλης Γιαουτζής : Πέρασε αλλαγή στο 85′ στη θέση του Μποταϊτη. Ήταν πολύ δραστήριος και έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά: Να κρατά τη μπάλα και να παίρνει εύκολα το φάουλ. Έπαιξε στα χαφ και έκλεινε πολλές φορές προς τη δεξιά γραμμή του πλάγιου, κάτι που ίσως δεν τον βοήθησε να δημιουργήσει, όπως είναι άλλωστε και ο ρόλος του.

Φάσεις και γκολ

6′ Εκπλητικό σουτ του Ζούρκου, εντυπωσιακή και η απόκρουση του Καβουσάκη στο “Γ” της εστίας.

9′ ΓΚΟΛ! Κάθετη πάσα του Ζούρκου, βγάζει τετ-α-τετ τον Πλατάκη, ο οποίος δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 1-0.

11′ Νέο τετ-α-τετ για τον Αιγινιακό, ο Προβατίδης όμως χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 (απόκρουση Καβουσάκη).

20′ Σέντρα του Ζούρκου από δεξιά, δεν διώχνει ο Γιοβάνοβιτς, κάτι που αιφνιδιάζει τον Πλατάκη και με το γόνατο στέλνει τη μπάλα πάνω στον Κρητικό τερματοφύλακα.

21′ Κλέψιμο του Πλατάκη από τον Γιοβάνοβιτς, βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, η μπάλα άουτ.

26′ Πρώτη φάση του Εργοτέλη. Κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς, μπλοκάρει ο Σακελλαρίδης.

37′ ΓΚΟΛ! Βολέ του Δωματά μετά από ασθενές διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα στα δίχτυα (1-1).

44′ Εκτέλεση φάουλ του Μητράκα από δεξιά κοντά στο κόρνερ, κεφαλιά του Αποστολίδη, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

50′ Κίτρινη κάρτα Σαββίδης.

52′ Κίτρινη κάρτα Ουέλινγκτον.

55′ Σωτήρια ο Σακελλαρίδης σώζει τον Αιγινιακό από το δεύτερο γκολ, μετά από τετ-α-τετ του Ουέλινγκτον.

56′ Αλλαγή για Αιγινιακό, ο Ραπτόπουλος στη θέση του Κυρτέγου.

58′ Κίτρινα κάρτα Αποστολίδης.

60′ Αλλαγή για Εργοτέλη, ο Χαντί στη θέση του Ευαγγέλου.

61′ Σέντρα του Μητράκα από δεξιά, ο Καβουσάκης προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Πλατάκη και μπλοκάρει.

66′ Σέντρα του Γεωργίου, κεφαλιά του Δωματά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

67′ Κίτρινη κάρτα Μητράκας.

68′ Δεύτερη αλλαγή Εργοτέλης, ο Μπουχαλάκης στη θέση του Κοζορώνη.

72′ Κάθετη πάσα του Ζούρκου στον Πλατάκη, αυτός σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

72′ Δεύτερη αλλαγή Αιγινιακός, ο Έξαρχος στη θέση του Πλατάκη.

73′ Κόρνερ από δεξιά για τον Αιγινιακό, κεφαλιά του Έξαρχου, λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

77′ Εκτέλεση φάουλ του Ραπτόπουλου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

79′ Απίστευτη ευκαιρία του Εργοτέλη. Ο Δωματάς βγαίνει τετ-α-τετ μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, ο Σακελλαρίδης αποκρούει σωτήρια.

81′ Νέα μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Πάσα του Μπουχαλάκη στον Λαμπίν, μπροστά στον Σακελλαρίδη, σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

82′ Τρίτη αλλαγή Εργοτέλης, ο Τζανακάκης στη θέση του Πλουσή.

85′ Τρίτη αλλαγή Αιγινιακός, ο Γιαουτζής στη θέση του Μποταϊτη.

100′ Σέντρα του Ραπτόπουλου από αριστερά, ο Έξαρχος στέλνει τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας. Το γκολ ακυρώνεται ως οφ-σάιντ, μέσα σε έξαλλες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Ημαθιώτης επιθετικός θα δεχτεί κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

103′ Πάσα του Έξαρχου στον Μητράκα με το στήθος, σουτ του τελευταίου, εντυπωσιακά ο Καβουσάκης σε κόρνερ.

111′ Σέντρα του Τζανακάκη, προβολή με το χέρι του Λαμπίν, σωστά ακυρώνεται το γκολ του Εργοτέλη. Στη φάση αυτή, ο χαφ των Κρητικών δέχεται κίτρινη κάρτα.

113′ Επικίνδυνη σέντρα του Έξαρχου από δεξιά, η μπάλα μετά από κόντρες καταλήγει στον Καβουσάκη.

115′ Από λάθος διώξιμο του Τασίδη, η μπάλα στρώνεται στον Χαντί, το σουτ όμως καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

117′ Κίτρινη κάρτα Μπουχαλάκης.

118′ Κίτρινη κάρτα Ζούρκος.

Τα πέναλτι

0-1  Γεωργίου

1-1  Αποστολίδης

1-2  Χαντί

2-2  Μητράκας

Σαρρής, αποκρούει ο Σακελλαρίδης

Σαββίδης, αποκρούει ο Καβουσάκης

2-3  Τζανακάκης

3-3  Έξαρχος

3-4  Λαμπίν

4-4  Προβατίδης

4-5  Δωματάς (θα δεχτεί κίτρινη κάρτα επειδή κάτι είπε προς την κερκίδα)

5-5  Γιαουτζής

Ουέλινγκτον στο οριζόντιο δοκάρι

6-5  Αχαλινόπουλος

Συνθέσεις

Αιγινιακός : Σακελλαρίδης, Μητράκας, Αποστολίδης, Τασίδης, Αχαλινόπουλος, Σαββίδης, Μποταϊτης (85′ Γιαουτζής), Προβατίδης, Κυρτέγος (56′ Ραπτόπουλος), Πλατάκης (72′ Έξαρχος), Ζούρκος.

Εργοτέλης : Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Γεωργίου, Ουέλινγκτον, Κοζορώνης (68′ Μπουχαλάκης), Πλουσής (82′ Τζανακάκης), Δωματάς, Ευαγγέλου (60′ Χαντί), Λαμπίν.

*Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε ο πρόεδρος του Αχιλλέα Νεοκάστρου Στέργιος Μπούθας, παρέα με τους Άρη Βενιόπουλο και Γιάννη Βαλδήρ.

* Πολλοί ήταν οι Ημαθιώτες που βρέθηκαν στο Αιγίνιο να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των Έξαρχου, Γιαουτζή και Ζούρκου.

* Μετά το τέλος του αγώνα, πολλοί φίλοι των γηπεδούχων περίμεναν καρτερικά τους παίκτες να τους συγχαρούν. Σε πελάγη ευτυχίας όλα τα μέλη του ΔΣ του Αιγινιακού, μοίραζαν…αγκαλιές σε όλους!

* Παρών στο γήπεδο και ο Γιάννης Μαντζουράκης, ο οποίος είναι προπονητής στη Ρουμανική Γκαζ Μετάν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected