Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – Ατρόμητος Διαβατού 2-3

Έχει βαλθεί να…τρελάνει κόσμο ο φετινός Ατρόμητος Διαβατού! Στο παιχνίδι που παρακολούθησε το Imathia Sports News για την 8η αγωνιστική, η ομάδα του Σάκη Παγγούρα πέτυχε μία πολύ μεγάλης σημασίας εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Το παιχνίδι διεξήχθη υπό συνεχή βροχή και παρουσία 100 περίπου θεατών. Πριν τον αγώνα, βραβεύτηκε ο Τίμος Καϊμακαμίδης ως MVP της 7ης αγωνιστικής, κατόπιν ψηφοφορίας που διενεργήθηκε μέσω του Imathia Sports News και ψήφισαν οι αναγνώστες.

Ο Εθνικός Κλειδιού, δια στόματος Χρήστου Τερζίδη (δήλωση του οποίου θα διαβάσετε στο τέλος του άρθρου), έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κ.Βρέσκα και των βοηθών του, για φάσεις που όπως υποστηρίζουν έκριναν την εξέλιξη του ματς.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε παιχνίδι κέντρου αλλά και σε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Οι Κιρκιλιανίδης και Φιρινίδης προσπάθησαν na μεταφέρουν τη μπάλα προς τα καρέ του Μουχτάρη, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων απέτρεψε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων.

Στο 16′ όμως θα έρθει η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, όταν μετά από σέντρα του Ποζιάδη από δεξιά, ο Κίτσας εξ επαφής και ανενόχλητος θα κάνει με κεφαλιά το 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμού των παικτών. Ο Εθνικός ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να βγει στην επίθεση και κατάφερε στο 37′ να ισοφαρίσει με τον Βουλτσίδη.

Ο Κιρκιλιανίδης θα εκτελέσει το φάουλ λίγο μετά τη σέντρα ο Μουχτάρης θα χάσει τη μπάλα προσπαθώντας να την μπλοκάρει και ο Βουλτσίδης θα τη στείλει εύκολα στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Όμως οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων θα κρατήσουν μόλις 40 δευτερόλεπτα(!), καθώς θα σημειωθεί μια φάση “καρμπόν” με το πρώτο γκολ του Ατρόμητου και τον Κίτσα να χρίζεται και πάλι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους.

Λίγο πριν το ημίχρονο και σε σφύριγμα του Βρέσκα για φάουλ υπέρ του Διαβατού, ο γενικός αρχηγός του Εθνικού Στάθης Τσολάκης θα εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και θα κινηθεί προς τον διαιτητή, ο οποίος θα διατάξει την αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Το ημίχρονο θα βρει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ και η συνέχεια προμηνύονταν εκ των πραγμάτων πολύ ενδιαφέρουσα. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά, με τον Εθνικό να είναι πιο επιθετικός και να δημιουργεί προυποθέσεις για γκολ. Οι δύο φάσεις που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων είχαν πρωταγωνιστή τον Κωστόπουλο.

Στη μία περίπτωση ο επιθετικός σημειώνεται σε θάση οφ-σάιντ και στη δεύτερη βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και θα δεχτεί μαρκάρισμα. Οι άνθρωποι του Εθνικού υποστηρίζουν πως στην πρώτη περίπτωση ο παίκτης φεύγει από κανονική θέση και στην δεύτερη ότι ο χαφ των γηπεδούχων βρίσκεται σε εμφανή θέση για γκολ και ο αμυντικός των φιλοξενούμενων έπρεπε να αποβληθεί.

Και ενώ στο γήπεδο επικρατεί αναβρασμός και οι άνθρωποι των γηπεδούχων συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, ο Ατρόμητος θα κατορθώσει να πετύχει και 3ο γκολ με τον Σαρηγιαννίδη, ο οποίος αποδυκνείεται ο άνθρωπος της…αλλαγής! Ο Εθνικός θα καταφέρει στο 85′ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Καϊμακαμίδη αυτή τη φορά, δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Καλυβιώτης (62′ Στογιάννης), Παρασχόπουλος (80′ Κεχαγιάς), Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Βουλτσίδης, Καϊμακαμίδης (85′ Δημητριάδης), Μπενίσκος, Κωστόπουλος, Φιρινίδης.

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Παγγούρας, Καμπάς, Ηλιάδης, Λιλιόπουλος (66′ Μπουτάνι), Κουτσιάδης, Ποζιάδης (81′ Τσακαλίδης), Κίτσας (74′ Σαρηγιαννίδης), Σπανός, Φαρμάκης, Ψαλίδας.

Δηλώσεις

Χρήστος Τερζίδης : “Θέλω να εκφράσω μέσω του Imathia Sports News τον αποτροπιασμό μου για τη σημερινή διαιτησία του κ. Βρέσκα. Θεωρώ άδικο το αποτέλεσμα, καθώς είχαμε πολύ καλή απόδοση. Χάσαμε το παιχνίδι όχι από δικά μας λάθη ή κακή απόδοση, αλλά από τις υποδείξεις του διαιτητή και ενός εκ των βοηθών. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αγωνιζόμαστε με λογική και σύνεση, αλλά κάποιες φορές είναι αδύνατο…”

Σάκης Παγγούρας : “Ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του. Αγωνίστηκαν δύο ισάξιοι αντίπαλοι, εμείς όμως δείξαμε πως θέλουμε περισσότερο το παιχνίδι. Καταθέσαμε ψυχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι τρεις σημερινοί βαθμοί είναι υπερπολύτιμοι για τη συνέχεια και προχωρούμε βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε τα πόδια στο έδαφος και δεν πετάμε στα σύννεφα. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας και γνωρίζουμε που μπορούμε να φτάσουμε”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected