Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 3-1

Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι από δύο ποιοτικές ομάδες είδαν οι λιγοστοί τυχεροί (και ώρωες ταυτόχρονα λόγω της συνεχής βροχής και της πυκνής ομίχλης) στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής.

Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας έξυπνα κέρδισε το παιχνίδι, μια νίκη που θεωρείται άκρως σημαντική, ειδικά από τη στιγμή που επιτεύχθηκε απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έδειξε και πάλι τα χαρακτηριστικά που έχει φέτος ως ομάδα. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού…έκρυψε κυριολεκτικά την μπάλα, γεγονός που αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και τους ανάγκασε να κλειστούν και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Το passing game των  “ασπρόμαυρων” γίνεται όλο και πιο ιδανικό από παιχνίδι σε παιχνίδι, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ταχύτητα στις πτέρυγες και οι εναλλαγές θέσεων των επιθετικών.

Το δοκάρι του Γιώργου Κίτσα στο 28′ ήταν η…προειδοποιητική βολή για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπήκαν μπροστά στο σκορ τρία λεπτά αργότερα με τον Θανάση Κίτσα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως ο Αχιλλέας θα ανοιχτεί για να ισοφαρίσει, απεναντίας συνέχισε να παίζει κλειστά, τακτική που όπως αποδείχτηκε ήταν η ιδανική. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Παπατάνος για τον Αχιλλέα θα έχει δοκάρι, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Κάτι που τελικά θα το πράξει αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, αιφινιδιάζοντας τους παίκτες του Σάββα Αβετίδη, οι οποίοι μπήκαν στην επανάληψη με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Η συνέχεια ήταν πραγματικά συγκλονιστική, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον Αχιλλέα να κλείνει τους διαδρόμους προς τον Κασαπίδη, αν και καρδιοχτύπησε και πάλι στο 57′, όταν ο Γιώργος Κίτσας θα σουτάρει στο δοκάρι.

Και φτάνουμε στο 64′, όταν ο Κακούδης θα βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας. Στα 25 λεπτά που απέμεναν, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν δυνατά, με το παιχνίδι να διακόπτεται πολλές φορές για φάουλ και διαμαρτυρίες. Το τελικό 3-1 θα διαμορφώσει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κακούδης σε κενό τέρμα και ενώ όλη η ομάδα του ΠΑΟΚ είχε βγει μπροστά για να ισοφαρίσει.

Ο Αχιλλέας Νάουσας πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη, τόσο από πλευράς ουσίας (έφτασε στην 6η θέση με 11 βαθμούς) αλλά και ψυχολογικής αφού τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, δημιούργησαν ένα κλίμα προβληματισμού μέσα και γύρω από την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ήταν και πάλι κατά διαστήματα εξαιρετικός και ανάγκασε τον Αχιλλέα να παίξει κλειστά και να μη ρισκάρει. Οι ταχύτατοι παίκτες των “ασπρόμαυρων” είναι το κλειδί της ομάδας και η εμπειρία των Τζέπη και Κίτσα Γ. δημιουργούν ένα ιδανικό κλίμα. Η σημερινή ήττα ίσως να κλόνισε τους παίκτες (πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών κατά τη διάρκεια του ματς), χάνοντας ταυτόχρονα να αναρριχηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ισοπαλία της Μελίκης στην Καψόχωρα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης, Χατζηιωαννίδης (86′ Κεφαλούδης), Μπίλης (46′ Μπαξεβάνος), Θεοδοσιάδης, Βλαχοδήμος (80′ Στέφος), Βύζας, Παπατάνος,Μπράτσης, Κακούδης, Δημητρίου.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Μαρτσέλος, Μπουκλάς Α. (78′ Κίτσας Π.), Κίτσας Λ.Δ., Τζέπης Ν., Κίτσας Λ.Π., Κίτσας Θ., Τζέπης Γ.,Πατατούκας (74′ Κίτσας Δ.), Κίτσας Β. (68′ Λαδάς), Χαρισούδης, Κίτσας Γ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected