Η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Vanda Pharmaceuticals Athens Open WTA 250, κατακτώντας τον ένατο WTA τίτλο στην καριέρα της. Η Τσέχα και Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 7-6(5), 6-3 μετά από μια ώρα και 45 λεπτά, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από το θρίαμβό της στο Wimbledon του 2024.
Από τη μεριά της η Σάκκαρη έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο στην καριέρα της, παραμένοντας στους δύο έχοντας ρεκόρ πλέον στους τελικούς (2-11).
Αν και η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε και στις αρχές των δύο σετ με break, στη συνέχεια η Κρεϊτσίκοβα κατάφερε με το παιχνίδι της να επιστρέψει και να πάρει τη νίκη.
Μάλιστα, στο πρώτο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε με 4-1, με την Κρεϊτσίκοβα να ισοφαρίζει σε 4-4. Το σετ πήγε στο tie-break, εκεί όπου η Τσέχα προηγήθηκε με 5/3, η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 5/5 αλλά η Κρεϊτσίκοβα κέρδίζοντας τους τελευταίους δύο πόντους έκανε το 1-0 στον τελικό.
Στο δεύτερο σετ και πάλι η Σάκκαρη προηγήθηκε με break (2-1), αλλά η Κρεϊτσικόβα απάντησε αμέσως, κάνοντας το 2-2. Από εκεί και πέρα η Τσέχα και πρώην Νο2 του κόσμου βρήκε νέο break (5-3) και αμέσως μετά με εύκολο hold σφράγισε τον τίτλο στο τουρνουά της Αθήνας.









