Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Αχιλλέας Νάουσας 1-0

CIMG6891Τη…θέα από ψηλά βλέπει πλέον ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, καθώς εκμεταλλευόμενος το ρεπό του Φίλιππου Μελίκης και σε συνδυασμό με τη νίκη του κόντρα στον σκληροτράχηλο Αχιλλέα Νάουσας, πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζοντας το εκπληκτικό του σερί στην άμυνα.

To Imathia Sports News βρέθηκε στο γήπεδο του Νεοκάστρου, κατέγραψε τις αντιδράσεις μετά το τέλος του αγώνα, ενώ στην κάμερα μίλησε ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας των  “ασπρόμαυρων”, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Δείτε επίσης, στο τέλος του άρθρου, τι επιλέγει για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣ Ημαθίας ο κ. Στέργιος Μπούθας, αλλά και ποιος παίκτης της ομάδας θα απέχει για ένα διάστημα από τις δραστηριότητες της ομάδας, λόγω της προσωπικής του εργασίας.

Η ομάδα του Αντώνη Δακόπουλου έχει δεχτεί 7 γκολ σε 13 αγώνες, σχεδόν…μισό σε κάθε αγώνα, δείγμα της πολύ καλής ανασταλτικής λειτουργίας της αμυντικής γραμμής. Οι “ασπρόμαυροι”, με γκολ του Δημήτρη Καφέ στο 31′ (ο οποίος έφτασε τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα) επικράτησαν επί της ομάδας της Νάουσας, που επανήλθε σε αγωνιστική δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και με τα γνωστά ανεβάσματα στις πτέρυγες και τη συνεχή κίνηση στον άξονα, κατάφεραν και έβγαλαν πολλές επιθέσεις, ενώ σε πολλά σημεία του αγώνα, ειδικά μετά το γκολ, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο και έπαιξαν με αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι του Βασίλη Κουρογεωργάκη έδωσαν περισσότερο βάση στην αμυντική λειτουργία και προσπάθησαν με συνεχές τρέξιμο και πίεση στα επιθετικά ατού του Νεοκάστρου, να απομακρύνουν τους κινδύνους προς στα καρέ του Κασαπίδη και να προσπαθήσουν σε κάποια αντεπίθεση να παραβιάσουν την εστία του Δαμιανίδη.

Οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι, μία για κάθε αντίπαλο. Ο Αχιλλέας Νάουσας, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του Παπατάνου στα όρια της περιοχής ενώ οι γηπεδούχοι στη φάση του 55′ όταν στο σημείο του πέναλτι, ο Καφές βρέθηκε ανάμεσα σε πολλούς παίκτες και βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Παρασίου και στις δύο περιπτώσεις έδειξε “παίζετε”.

Με τη νίκη αυτή, ο Αχιλλέας Νεοκάστρου έφτασε τους 29 βαθμούς και το παιχνίδι στο Βρυσάκι την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας αποκτά τεράστια σημασία, αφού μία ενδεχόμενη νίκη θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για τη συνέχεια, τόσο από αγωνιστικής όσο και ψυχολογικής πλευράς.

Ο Αχιλλέας Νάουσας απέδειξε για άλλη μία φορά πως δύσκολα τον…ρίχνεις στα σχοινιά, ενώ η δεδομένη ποιότητα του ρόστερ και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία αποτελούν τα “κλειδιά” για τη φετινή παρουσία της ομάδας.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς του κ.κ. Διαμαντόπουλο και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Χαραλαμπίδης, Βαλδήρ, Ξαφέτης, Μηλιώτης Γ., Τζεϊρανίδης, Μηλιώτης Ε., Παπαδόπουλος Π. (80′ Μοσχόπουλος), Καφές (90′ Πήχας), Τσιούπρος (46′ Παπαδόπουλος Α.), Τοπαλίδης.

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης, Δημητρίου (46′ Στέφος), Χατζηιωαννίδης, Μπαξεβάνος, Τουμαράς, Θεοδοσιάδης, Βύζας, Παπατάνος, Κακούδης, Βλαχοδήμος, Μπράτσης.

* Δαγκωτό…Γιώργο Καραμελίδη δήλωσε…ευθαρσώς στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο ο πρόεδρος του Αχιλλέα Νεοκάστρου κ. Στέργιος Μπούθας. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας έδωσε το στίγμα της δικής του επιλογής για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣ Ημαθίας, λέγοντας χαρακτηριστικά : “Θεωρώ πως ο κ. Καραμελίδης έχει δείξει το έργο του και ο Αχιλλέας θα είναι στο πλευρό του στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου”.

** Ο Δημήτρης Τσέος απουσίασε και από το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νάουσας. Ο σκληροτράχηλος αμυντικός χαφ των “ασπρόμαυρων” θα απέχει για ένα διάστημα από τις δραστηριότητες της ομάδας, καθώς οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας. Έτσι, μετά τους Γιώργο Κατσαπελίδη και Γιώργο Σαμψωνίδη, ο Τσέος αποτελεί την τρίτη απώλεια από το φετινό ρόστερ, ενώ εκ των πραγμάτων φαίνεται πως την προσεχή μεταγραφική περίοδο η ομάδα θα προχωρήσει σε προσθήκες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected