Κατηγορίες
Basket

Κώστας Τσαρτσαρής – “Όνειρο ζωής ο Παναθηναϊκός”

τσαρτσαρησ2Ως όνειρο ζωής που είχε την τύχη να το… ζήσει χαρακτήρισε την εμπειρία του με τον «εξάστερο» ο Κώστας Τσαρτσαρής, δηλώνοντας αιώνια… πιστός!

«Είναι τιμή για μένα ότι αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός επέλεξε να με κρατήσει. Ελπίζω να τελειώσει σε αυτή την ομάδα το όνειρο για μένα και βέβαια να ξανασταθεί ο Παναθηναϊκός στο πόδια του», τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος των «πράσινων» στην ΟΠΑΠ TV, όπου έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι το μέλλον του Παναθηναϊκού προδιαγράφεται ακόμα καλύτερο. Παράλληλα, ο Τσαρτσαρής μίλησε και για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ηγεσία της ΚΑΕ, τονίζοντας ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού βρίσκεται πάντα δίπλα στην ομάδα και λειτουργεί όπως ο πατέρας του και ο θείος του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή

Για τον νέο Παναθηναϊκό που δημιουργείται:

«Εφέτος έχει γίνει μια μεγάλη στροφή σε σχέση με την προηγούμενη 10ετία. Άλλαξαν πολλά, παίκτες, προπονητές, άνθρωποι στη διοίκηση. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό και στον Παναθηναϊκό. Συμβαίνει παντού, συνέβη και σε μας. Μετά το αρχικό μούδιασμα θεωρώ πως η ομάδα βρίσκει τον ρυθμό της και το μέλλον νομίζω θα είναι ακόμη καλύτερο».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου:

«Ήταν ένα στοίχημα για μας να κερδίσουμε τον κόσμο ειδικά μετά από ένα διάστημα τσαρτσαρης5στο οποίο δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος μας δεν είχε συνηθίσει έτσι, αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι μόνο γνώρισμα του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, αλλά και του Έλληνα φιλάθλου».

Για το τι άλλαξε τον τελευταία μήνα και τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στην Εuroleague:

«Ήταν πολύ σημαντική για μας η νίκη στο ματς με τη Ρεάλ. Ο κόσμος ήλθε και μας βοήθησε πάρα πολύ, και αυτή η νίκη μας ήταν πολύ σημαντική και στον ψυχολογικό τομέα καθώς σημειώθηκε εναντίον μιας ομάδας που θεωρείται φαβορί για την πρόκριση στο Final 4. Παράλληλα σιγά-σιγά λύθηκαν και τα πόδια των παικτών κι έτσι κάθε ματς γινόμαστε και καλύτεροι».

Για το πρώτο ματς της σεζόν, αυτό με την Ρεάλ στη Μαδρίτη στην πρεμιέρα της Euroleague:

«Ήταν όντως ένα παράξενο παιχνίδι. Γνωρίζαμε την εικόνα που παρουσιάζαμε στις προπονήσεις, παίξαμε κατά τη γνώμη μου καλά και γι’ αυτό μας πείραξε που τελικά ηττηθήκαμε. Από κει και πέρα δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε την εικόνα μας φτάνοντας μέχρι και τον τελευταίο μήνα που φαίνεται η ομάδα να έχει βρει το ρυθμό της και έχει γίνει καλύτερη».

Για την έλευση των νέων παικτών, του Λάσμε, του Μπανκς και του Καπόνο και την ένταξή τους στην ομάδα:

τσαρτσαρης«Σίγουρα είναι διαφορετικό να κάνεις 3 αλλαγές σε ένα σύνολο το καλοκαίρι και διαφορετικό να έχεις 12 αλλαγές σε μια χρονιά, όπως είχαμε εμείς εφέτος. Στην πρώτη περίπτωση είναι σαφώς πιο εύκολο να αφομοιωθούν οι παίκτες, ενώ στη δεύτερη θέλει υπομονή και περισσότερη δουλειά».

Για τα περσινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την παραδοχή της διαφοράς ταχύτητας ανάμεσα στις δύο ομάδες:

«Όντως ήμασταν ένα επίπεδο κάτω σε θέμα ταχύτητας και η εμπειρία δεν μπορεί να βοηθήσει τα πόδια να τρέξουν πιο γρήγορα. Γι΄ αυτό πιστεύω πως ήταν επιτακτική ανάγκη το καλοκαίρι η ανανέωση στην ομάδα».

Για τη διοικητική μετάβαση από τον Θανάση Γιαννακόπουλο στον Δημήτρη και όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα:

«Δεν θέλω να ασχοληθώ με τα προσωπικά τους, αλλά νομίζω ότι υπάρχει η ίδια τρέλα, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η τρέλα δεν μπορεί να γίνει κάτι. Είναι πολύ σημαντικό ότι το συγκεκριμένο θέμα λύθηκε εν τη γενέσει του».

Για το πώς λειτουργεί ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

«Πάνω-κάτω όπως ο πατέρας του και ο θείος του. Σίγουρα ήταν μια γνώριμη φιγούρα στην ομάδα γιατί ήταν κοντά της τα τελευταία χρόνια. Είναι κοντά στην ομάδα, μας εμψυχώνει».

Για το έργο που ανέλαβε ο Αργύρης Πεδουλάκης:

«Βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση κι αυτό θα συνέβαινε με όποιον προπονητή θα αντικαθιστούσε τον κ. Ομπράντοβιτς. Είναι δουλευταράς, πολύ καλός γνώστης του αθλήματος κι αυτό που μόνο που του έλειπε ήταν η εμπειρία σε πάγκο μεγάλης ομάδας».

Για το ματς με την Κίμκι που θα κρίνει την πρωτιά στον 1 όμιλο της Euroleague:

«Νομίζω ότι δεν έχει σημασία αν θα έλθεις πρώτος, δεύτερος ή τρίτος στον όμιλο. Εξάλλου αν δεν είχαμε πετύχει τις τέσσερις διαδοχικές νίκες δεν θα παίζαμε τώρα για την πρωτιά. Η διοργάνωση εφέτος έχει αλλάξει με περισσότερα παιχνίδια και διαδοχικά ταξίδια, οπότε και η κόπωση θα παίξει το ρόλο της».

Για τη δήλωσή του στην αρχή της χρονιάς ότι ο Παναθηναϊκός δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί στη φετινή σεζόν:

«Συνεχίζω να θεωρώ ότι δεν είμαστε στα φαβορί. Υπάρχουν πολλές ομάδες που παίζουν σταθερό μπάσκετ και έχουν βρει πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο πιστεύω πως και εμείς έχουμε τα εχέγγυα για να πάμε καλύτερα».

Για την παρουσία του φετινού Ολυμπιακού και τις εντυπώσεις που του έχει αφήσει:

«Είναι γεγονός ότι από το ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο το οποίο ήταν πολύ τσαρτσαρης3σημαντικό έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Δεν αστειεύεται. Ωστόσο, στο top-16 που δυσκολεύουν πολύ περισσότερο τα πράγματα σε σχέση με τους ομίλους θα φανεί ποιες ομάδες είναι οι καλύτερες».

Για το γεγονός ότι εφέτος η ομάδα παίζει πιο γρήγορο, σύγχρονο, μπάσκετ:

«Και πέρυσι ο κόουτς ήθελε να παίζουμε γρήγορα, ωστόσο όταν έχει στην ομάδα 6-7 παίκτες που είναι πάνω από 32 χρονών αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εφέτος έχουμε αυτή τη δυνατότητα, αποτελεί απαίτηση του προπονητή μας και μπορούμε να το κάνουμε».

Για τη χρησιμοποίησή του σε θέση σέντερ από τον Αργύρη Πεδουλάκη κι αν προτιμά κάτι τέτοιο:

«Εγώ παίζω όπου ζητήσει ο προπονητής».

Για το πώς θέλει να τον βρει το 2013:

«Χρόνο με το χρόνο αισθάνομαι όλο και περισσότερο δικαιωμένος που παίζω στον Παναθηναϊκό. Το να αγωνίζεται κανείς για αυτή την ομάδα είναι σαν όνειρο κι εγώ το ζω. Είναι τιμή για μένα ότι αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός επέλεξε να με κρατήσει. Ελπίζω να τελειώσει σε αυτή την ομάδα το όνειρο για μένα και βέβαια να ξανασταθεί ο Παναθηναϊκός στο πόδια του».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected