Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

To Imathia Sports News στο Αιγινιακός – ΠΑΟΚ

18091_3533176148699_108047199_nΜία γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε αναμενόταν, παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ στο γήπεδο της Κατερίνης, όπου διεξήχθη το παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στον Αιγινιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν το συγκεκριμένο γήπεδο για προφανείς λόγους, αφού στις εξέδρες βρέθηκαν 1000 περίπου φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ αρκετοί ήταν και οι φίλοι της ομάδας του Αιγινιακού που αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κατερίνης.

Το Imathia Sports News βρέθηκε από νωρίς στην Κατερίνη και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα, ενώ πολλά είναι τα παραλειπόμενα τόσο πριν όσο και μετά την αναμέτρηση. Όσοι συντονιστήκατε στις 21.00 περίπου, θα μπορούσατε να δείτε ζωντανή την εξέλιξη του αγώνα ενώ μέσα στην ημέρα θα δείτε φωτορεπορτάζ και στιγμιότυπα από την αναμέτρηση.

Στα δημοσιογραφικά θεωρεία μαζί με τους δημοσιογράφους, παρακολούθησαν τον αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας Ζήσης Βρύζας μαζί με το «δεξί χέρι» του Ιβάν Σαββίδη, Γκερμάν Τσιστιακόφ, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον τόσο από τους τοπικούς δημοσιογράφους αλλά και από εφημερίδες και ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης. Παρόντες τόσο ο πρόεδρος του Αιγινιακού Γιάννης Νιώπας αλλά και του Πιερικού Κώστας Παπαδόπουλος, έδρα στην οποία αγωνίζεται η ομάδα της Κατερίνης.

Ο αγωνιστικός χώρος σε μέτρια κατάσταση, με αρκετά λασπώδη σημεία, ενώ το κρύο πολύ τσουχτερό, με το θερμόμετρο να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου. Η…απόβαση των οπαδών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε μέχρι και το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή κ. Τοπούζη, με την απέναντι κερκίδα να έχει γίνει…ασπρόμαυρη. Ο Γιάννης Βλάχος, παρατηρώντας κανείς την προθέρμανση το παικτών, έχει επιλέξει τους Κώστα Έξαρχο και Νίκο Ζούρκο στους πρώτους έντεκα, ενώ ο Βασίλης Γιαουτζής βρίσκεται στον πάγκο. Αντίθετα, ο Γιώργος Δώνης δεν είχε και πολλές επιλογές, καθώς Λίνο, Γκαρσία, Κουμαλό, Αθανασιάδης, Γλύκος, Κωνσταντινίδης έμειναν στη Θεσσαλονίκη για διαφορετικούς λόγους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 20.30 ακριβώς και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως θα είναι ανοιχτό, με τον Αιγινιακό μεν να προσπαθεί με πολυπρόσωπη άμυνα να κλείσει τα ατού των “ασπρόμαυρων” και να αγωνίζεται με αντεπιθέσις, ενώ η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να μεταφέρει την πίεση στα καρέ του Σακελλαρίδη. Ο Γιάννης Βλάχος επέλεξε ένα σύστημα 4-4-1-1 με τον Κώστα Έξαρχο στην κορυφή και σε φάση άμυνας να γυρίζει στο κέντρο να μαρκάρει, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το ντουμπλάρισμα σε κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ όταν αυτός παίρνει τη μπάλα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ από την πλευρά του επέλεξε να αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος με 4-3-3. Ο Γιάννου στην κορυφή της επίθεσης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Λόρενς, συνεπικουρούμενος από τον Σταφυλίδη, ο οποίος είχε πολλά ανεβάσματα από την αριστερή πλευρά. Στο κέντρο το pressing ψηλά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των φιλοξενούμενων, με σκοπό να κλέψει μπάλες και να βγει στην επίθεση.

Δείτε παρακάτω την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό

7′ Το πρώτο σουτ του αγώνα από τον Κίτσιου, θα μπλοκάρει ο Σακελλαρίδης.

11′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη από δεξιά κοντά στο κόρνερ, πιο ψηλά από όλους ο Γιάννου με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σακελλαρίδη (0-1).

18′ ΓΚΟΛ! Ωραία κίνηση του Ζούρκου στον άξονα, θα πασάρει αριστερά στον Κυρτέγο, αυτός θα κάνει σέντρα με τη μία, ο Χακόμπο βρίσκεται εκτός θέσης και ο Έξαρχος με κεφαλιά θα σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία (1-1).

19′ Λάθος Γούτσιου στην περιοχή του Αιγινιακού, πάσα του Γιάννου στον Σταφυλίδη, θα σουτάρει θα αποκρούσει ο Σακελλαρίδης σε κόρνερ.

25′ Σέντρα του Σταφυλίδη, ο Σακελλαρίδης προλαβαίνει τον Γιάννου πριν γίνει απειλητικός.

27′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη, λάθος απόκρουση των αμυντικών, η μπάλα αριστερά στον αμαρκάριστο Λάζαρ, αυτός θα γεμίσει με το αριστερό, η μπάλα μετά από κόντρες στον Σαλπιγγίδη ο οποίος με ξερό σουτ θα νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων (1-2).

31′ Σέντρα του Λόρενς από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης θα στρώσει με το στήθος στον Γιάννου, το βολ πλανέ που θα επιχειρήσει και αφού σκάσει στο έδαφος θα αποκρούσει εντυπωσιακά ο Σακελλαρίδης σε κόρνερ.

36′ Σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Γιάννου δεν προλαβαίνει και θα μπλοκάρει ο Σακελλαρίδης.

53’ Σέντρα του Λόρενς από δεξιά, κεφαλιά του Γιάννου, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

58’ Επικίνδυνο ψηλοκρεμαστό σουτ από τον Λόρενς, λίγο πάνω από την εστία του Ράπτη.

60’ Σουτ του Σταφυλίδη από δεξιά άουτ.

62’ ΓΚΟΛ! Κάθετη πάσα από δεξιά του Λόρενς στον Λάζαρ, ακολουθούν κόντρες, η μπάλα στρώνεται στον επερχόμενο Φωτάκη που με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ράπτη (1-3).

70’ Σουτ του Παναγιωτούδη, η μπάλα άουτ.

75’ Σουτ από δεξιά του Σταφυλίδη, αποκρούει ο Ράπτης.

81’ Ο Σταφυλίδης περνάει δύο αμυντικούς από δεξιά, περνά κάθετη πάσα στον Πόποβιτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι εξαπολύει…κεραυνό και η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι.

87’ Κίτρινα κάρτα στον Πέλκα για επικίνδυνο τάκλιν.

Συνθέσεις

Αιγινιακός : Σακελλαρίδης (46′ Ράπτης), Γούτσιος, Αχαλινόπουλος, Λιόλιος, Τασίδης, Μποταϊτης, Ζούρκος, Σαββίδης, Έξαρχος (76′ Ντούλας), Κυρτέγος, Μητράκας (65′ Γιαουτζής).

ΠΑΟΚ : Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Σαλπιγγίδης (64′ Πέλκας), Φωτάκης, Λόρενς (68′ Πόποβιτς), Λάζαρ (64′ Παναγιωτούδης), Ιντζίδης, Βιβιάν, Κίτσιου, Γιάννου.

Συμπέρασμα

Ήταν ουσιαστικά η εικόνα που περιμέναμε. Ο ΠΑΟΚ, ως ποιοτικότερη ομάδα πίεσε από την αρχή και κατάφερε να βγάλει αρκετές επιθέσεις κυρίως λόγω του pressing ψηλά, ενώ είχε σε πολύ καλή μέρα τους πλάγιους παίκτες του. Σταφυλίδης και Λόρενς δημιούργησαν προβλήματα στα αντίπαλα μπακ, ενώ ο Φωτάκης με το αδιάκοπο τρέξιμο κατάφερε και έκλεψε πολλές μπάλες στο χώρο του κέντρου. Εντυπωσιακός ο νεαρός Πόποβιτς, καθώς στο διάστημα που αγωνίστηκε δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αξιοποιώντας στο έπακρο την ταχύτητα του αλλά και την εξαιρετική ντρίπλα του.

Ο γηπεδούχος Αιγινιακός αποκόμισε πολλές εμπειρίες από το χθεσινό παιχνίδι και αποδείχθηκε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού για ποιο λόγο θεωρείται από τα φαβορί για άνοδο στη Football League. Η ομάδα του Γιάννη Βλάχου προσπάθησε πολύ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σκόραρε με τον Κώστα Έξαρχο (τέταρτο συνεχόμενο ματς που πετυχαίνει τέρμα), όμως στο δεύτερο κουράστηκε και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό των πιτσιρικάδων του Γιώργου Δώνη. Πολύ καλός για ένα ακόμη παιχνίδι ο Νίκος Ζούρκος, ενώ ο Βασίλης Γιαουτζής, στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε φάνηκε κυρίως αμυντικά, γυρνώντας πολλές φορές πίσω να βοηθήσει στο μαρκάρισμα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected