Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Η συνέχεια του…θρίλερ!

Σενάριο….Στίβεν Σπίλμπεργκ ή Φράνσις Φορντ Κόπολα αν προτιμάτε, θυμίζει το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής! Η εξέλιξη του παραπέμπει σε διάσημες ταινίες επιστημονικής φαντασίας αλλά και ψυχολογικών θρίλερ που ήταν η ειδικότητα των δύο παραπάνω διάσημων σκηνοθετών. Η 18η αγωνιστική που διεξάγεται αύριο στις 15.00 ίσως αποτελεί την πιο αμφίρροπη στο πρωτάθλημα, μέχρι βέβαια την…επόμενη!

Όλα τα παιχνίδια του αυριανού προγράμματος παρουσιάζουν εξαιρετική σημασία, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Η ρευστή κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και η παρόμοια εικόνα στα…χαμηλά πατώματα, δημιουργούν μία αίσθηση ανυπομονησίας για εμάς που είμαστε…έξω από το χορό αλλά και αγωνίας και έντονου στρες για τους πρωταγωνιστές.

Ο πρωτοπόρος Αχιλλέας Νεοκάστρου, μετά από ξεκούραση μίας εβδομάδας αλλά και μεταγραφικών αναζητήσεων (έντονη η κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στον τομέα αυτό σύμφωνα με πληροφορίες) επιστρέφει στη δράση, μεταβαίνοντας στη Μέση όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Φίλιππο. Ένα ματς για “γερά νεύρα”, με δύο ομάδες που καίγονται για τη νίκη, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν “ασπρόμαυροι” για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, οι δε γηπεδούχοι για να πάρουν μία ανάσα στον αγώνα που δίνουν φέτος για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού ο Γιώργος Δαμιανίδης (προλαβαίνει στο..τσακ το ματς με τον Ατρόμητο Διαβατού) ενώ τους φιλοξενούμενους θα ενισχύσει ο Ντίνος Μπουντάνι που μετακόμισε από το γειτονικό Διαβατό.

Ο δεύτερος Ατρόμητος δίνει τον πιο κρίσιμο ίσως αγώνα του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο ισχύει και για την αντίπαλο του στην αυριανή αναμέτρηση. Η ΑΕ Χαρίεσσας, που μαζί με τους “κυανόλευκους” αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, περιμένει με…άγριες διαθέσεις τους αντιπάλους τους, καθώς με νίκη σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση!  Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα (γνωστή η απουσία του Τόσκα για τους γηπεδούχους) και αναμένεται να διεξαχθεί ένα πραγματικό ντέρμπι με έντονη την παρουσία του κόσμου και από τις δύο περιοχές.

Στην…γωνία περιμένει ο τρίτος Φίλιππος Μελίκης, ο οποίος μεταβαίνει στον Στενήμαχο για να αντιμετωπίσει την τοπική Θύελλα σε ένα ακόμη αμφίρροπο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, όπως και σε όλα τα τελευταία τους παιχνίδια θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας αλλά και να αποκτήσουν την ψυχολογία που αναζητούν για τη συνέχεια. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου από την άλλη, μετά την ήττα στο Κλειδί, επιζητά την επιστροφή στις επιτυχίες και θα περιμένει τα καλά νέα τόσο από τη Μέση όσο και από τη Χαρίεσσα.

Ο πέμπτος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ο οποίος έχει μείνει αρκετά πίσω από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, θα μεταβεί στη Ράχη, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΠ Βέροιας, η οποία χρειάζεται τους βαθμούς αφενός για να διακόψει το αρνητικό σερί των 4 αγωνιστικών χωρίς νίκη, αφετέρου για να προσθέσει τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Τάσος Ανθυμιάδης έχει ρίξει το…βάρος στην ψυχολογία των παικτών του, με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες, αρχής γενομένης του αυριανού ματς.

Στην Επισκοπή, διεξάγεται η αναμέτρηση του τοπικού Κεραυνού με τον Αχιλλέα Νάουσας, που σε παλαιότερες εποχές θα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, τόσο λόγω του τοπικού χαρακτήρα αλλά και της δυναμικότητας των αντιπάλων. Το αυριανό παιχνίδι δεν έχει την αίγλη των προηγούμενων, καθώς ο Κεραυνός έχει ήδη υποβιβαστεί, ενώ ο Αχιλλέας βρίσκεται στην 6η θέση και βλέπει ακόμη πιο ψηλά.

Ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στον Άγιο Γεώργιο, όπου ο τοπικός Απόλλωνας υποδέχεται τον Εθνικό Κλειδιού, δύο ομάδες που προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Οι μεν “πράσινοι” γνώρισαν βαριά ήττα με 5-1 στην Αγία Βαρβάρα από τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ οι “κυανόλευκοι” θριάμβευσαν και μάλιστα με ανατροπή επί του Φίλιππου Μελίκης με 2-1. Πολύ κρίσιμο το ματς για την ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη, σε πιο ευνοϊκή θέση οι φιλοξενούμενοι που έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά τη σωτηρία και θα αγωνιστούν για την καλύτερη συγκομιδή.

Τέλος στα Τρίκαλα διεξάγεται άλλο ένα ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο και την ΑΕ Καψόχωρας. Οι δύο…γείτονες, με κοινό στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, θα αγωνιστούν με όλα τους τα όπλα, με σκοπό τους 3 βαθμούς της νίκης, που θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς τη σωτηρία. Χρήστος Μανσούρ και Στέλιος Διτσόλας προετοίμασαν τους παίκτες τους για έναν ακόμη “τελικό” και θεωρείται σίγουρο πως θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον κόσμο της περιοχής.

Ας δούμε το πρόγραμμα της αυριανής 18ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα σε παρένθεση η θέση της ομάδες στη βαθμολογία και στην αγκύλη το σκορ του πρώτου γύρου):

Θύελλα Στενημάχου (14) – Φίλιππος Μελίκης (3)  [3-3]

ΑΕΠ Βέροιας (9) – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (5)  [0-4]

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (12) – Εθνικός Κλειδιού (7)  [1-1]

Κεραυνός Επισκοπής (15) – Αχιλλέας Νάουσας (6)  [1-6]

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (8) – ΑΕ Καψόχωρας (10)  [2-0]

Φίλιππος Μέσης (11) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (1)  [0-2]

ΑΕ Χαρίεσσας (4) – Ατρόμητος Διαβατού (2)  [1-4]

Ρεπό : Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (13)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία και τους σκόρερς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected